
Moderator: Lizzy
yazzie schreef: ↑za 16 sep 2023, 11:54 Ja ook dat ja. Vind het gewoon heel lastig.Ik kan het via I Herb ook niet meer bestellen dus ik denk dat ze gestopt zijn. En voor het milieu is dat fijn. Voor ons niet. Want ik zou dan serieus hebben nagedacht om over te stappen op deze capsules wilde zalmolie, puur omdat ik dan niet meer met die vitamine A zit.
Gisteren Arctic Blue gebeld: er zit geen vitamine D in hun wilde zalmolie. Dit komt volgens de eigenaar door het schoonmaakproces dat niet alleen zware metalen filtert maar dus ook vitamine d. Hij wees me wel op visoliecapsules met D3 speciaal voor de hond maarja dat is weer geen wilde zalmolie. Hij bezwoer dat 'zijn' wilde zalmolie binnen 3 maanden niet ranzig wordt. Indien wel, kan ik de fles retourneren.
Ook Solgar gebeld. De bewuste capsules waar Lizzy naar verwijst zijn hier niet verkrijgbaar. Invoer zou teveel moeten kosten. Bovendien staat de afdeling Nederland/België niet achter dit product omdat het het ecologisch evenwicht in het gebied waar de zalm wordt gevangen te ernstig wordt verstoord in hun optiek. Meneer aan de telefoon verwees naar de variant cold liver met D3. Of ze ook in Amerika stoppen was hem niet bekend.
En ja, die insteek begrijp ik ook echt wel. Ik wil het beste voor mijn honden maar ook voor de planeet. Dus ja...Ja precies, hier idem.
Als ik zou weten dat mijn honden echt een tekort hadden, zou ik waarschijnlijk een andere keuze maken. Voor nu hoop ik met de biologische en wild-mixen aangevuld met bio-eitjes toch iets van vitamine d binnen te laten krijgen. Ja, ik wil iets van wilde zalm (olie/capsules) erbij geven maar wat weet ik gewoon niet. Voor komende week toch maar de wilde zalm van de super en verder op zoek.Waarom niet gewoon voor rauwe zalm uit de super gaan? Die capsules: daar zit gewoon ook te weinig vitamine D in. Volgens mij zit er trouwens in de blikjes (van bijv. John West) 2 keer zoveel vet dan in de diepvries wilde zalm van de AH. Misschien door de aanwezigheid van het vel? Maar mogelijk ook 2 keer zoveel vitamine D? In de zalm blikjes van Fish Tales zit in ieder geval ook Oncorhynchus gorbuscha dus die is gelijk aan de diepvries versie....
Ik heb jaren Royal Green gegeven maar uit het onderzoek legt visolie het echt af tegen wilde zalmolie.Ja, qua vitamine D wel. Maar Royal Green is superieur als het gaat om omega 3, DHA en EPA.
pike schreef: ↑za 16 sep 2023, 17:48 Ik heb helaas nog geen kans gezien de laatste berichten te lezen/bestuderen. Ga ik wel nog doen, in aanloop naar de komst van de pup. Wat ik wel al besloten heb: Ik begin niet met supplementeren. Niet als ik niets weet. Lijkt me ook niet verstandig bij een pup. De zalmolie zit daarbij vrijwel altijd in een fles. Ik ben daarnaast ook bang dat ik teveel vit. A ga geven als ik een supplement neem. Ik ga het normale maximum aan vis voeren en aan eitjes. Voldoende lever in het menu. En dan wil ik het tzt wel eens laten testen. Al was het maar om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen.Ik zou ook geen supplementen geven, zeker niet aan een pup. Ik vertrouw dat ook niet. Overigens hebben jonge honden vaak een hoger vitamine D gehalte. Ik denk dat hun opname nog beter is (die hond die je hierboven ziet die op 100 nmol/L zit en Lotgering eet: dat is een hond van een maand of 5 oud). Ik denk dat het daarom niet verkeerd is om ook te testen als ze wat ouder zijn.![]()
pearlsofpassion schreef: ↑za 02 sep 2023, 21:40 Waarom wordt veel wild voeren afgeraden?Ik heb het weer gevonden:![]()
Siberienne schreef: ↑ma 18 sep 2023, 18:06 Frodo quin, dat zou prima kunnen kloppen, ik sprak een keer een orthopeed die onderzoek deed met ratten en die vertelde mij dat bot opbouw en afbraak bij ratten totaal anders is als bij mensen, ik was echt stomverbaasd. Ik heb ooit in een ver verleden vakken als vergelijkende zoogdier anatomie en fysiologie gehad, maar ik vermoed zomaar dat daar een aantal dingen veel te veel werden gesimplificeerd / over 1 kam geschoren.Oh, toevallig een idee hoe het dan precies bij ratten zit? Niet erg als je het niet meer weet hoor, maar ik ben wel nieuwsgierig.
pearlsofpassion schreef: ↑ma 18 sep 2023, 18:53 Aj...Nee, lood is niet magnetisch. In NL is het verboden met lood te schieten. Maa er zijn natuurlijk landen waar dat nog wél mag/gebeurt.
Tja, hier krijgen ze al jaren ongeveer de helft wild... Ik ga dat toch niet veranderen vrees ik.
Ik was wel in de veronderstelling dat er enkel nog met bismuth geschoten werd. Dat klopt misschien dus niet.
Was lood nu weer magnetisch of net niet?
frodo quin schreef: ↑ma 18 sep 2023, 19:05 Oh, toevallig een idee hoe het dan precies bij ratten zit? Niet erg als je het niet meer weet hoor, maar ik ben wel nieuwsgierig.
Ik denk dat het vaak te simpel gesteld wordt of verkeerd doorgetrokken. Soms omdat lesboeken ook onzin bevatten, vaak omdat de mens gewoon erg weinig weet. Men vergeet vaak dat men aar een pixel her en der ontdekt heeft, maar geen idee heeft van het geheel beeld en dan zo goed mogelijk daar uitspraken over probeert te doen.
pearlsofpassion schreef: ↑ma 18 sep 2023, 19:34 Hier blijven de kogels ook liggen. Maar bij gemalen vleesbot ben ik daar niet zo gerust op. Of ze ze allemaal eruit laten vallen?Hier ook wel eens een kogeltje in de bak, al is dat de laatste jaren zeldzaam. Normaal zou dat geen lood mogen zijn, maar zeker ben je inderdaad niet.![]()