- zo 08 nov 2015, 19:56
#3168520
Hoe doe jij het? ;-)
Ga je er altijd van uit dat als je 10 kg koopt, dat dat ook echt 10 kg is of maak je weekporties of wat... want dan kunnen we wat gerichter meedenken over wat er mis ging ;-)
Mijn methode:
Als er vlees "binnenkomt" maak ik porties van 500 gram bevleesd bot, 900 gram spiervlees en 250 gram orgaan.
Dat mag een paar gram afwijken, dus bijv tussen de 480 - 520 bij het bevleesde bot. Wat er in het ene zakje teveel zit, zit in het andere te weinig dus dat komt wel goed.
Dan pak ik van elke "soort" 1 zakje, zodat ik in totaal 1650 gram heb en dat verdeel ik dan in maaltijden. Op het oog ongeveer in elk zakje evenveel spiervlees/bevleesdbot/orgaan. Dat komt mij ook al niet op een gram of wat, want, over die 7 of 8 maaltijden is het dan toch in goede verhouding.
Ik heb diverse soorten bevleesd bot, spiervlees en orgaan en zorg dat ik het afwisselend pak.
Dus, tenzij ik werkelijk een keer blunder bij het maken van die porties van 500-900-250 gram.. komt het altijd goed.
Suzanne