
Moderator: Lizzy
Ik denk dat er hier binnenkort wel een stuk over geschreven staatKomt ie dan, weer een lang stuk:![]()
Groetjes barbara
Ik had trouwens vandaag ook een verschrikkelijk iets gehoord van een klant die in het ziekenhuis heeft gewerkt. Ze is aanwezig geweest bij een abortus en ze vertelde dat het hoofdje van de foetus gewoon gekraakt wordt, dat laat de vrucht vanzelf los en heb je een bevalling. Hier kreeg ik het dus echt koud van. En een andere patient die een gehandicapt kind zou krijgen liet het na vijf maanden aborteren en wilde het nog vasthouden ook. ook had ze het "vermoorde"kind een naam gegeven.
Das nou ook toevallig. Lees ik eerst in dat boek een heel stuk over de behandeling van kanker, slechte voorlichting over chemotherapie en zo, risico's.... Wat lees ik vanmorgen in de emailkrant van de trouw:Ik ben het niet eens met de slechte voorlichting in de gezondheidszorg. Ik werk zelf in de gezondheidszorg en mijn vriend is arts. Momenteel heb ik ook veel te maken met psychiatrische medicatie. Er wordt ontzettend veel voorlichting gegeven, maar het feit is dat veel mensen daar op het moment dat ze ziek zijn gewoon geen interesse in hebben. Ze willen geholpen worden met hun klachten. Geloof me als je bijvoorbeeld depressief bent, kan het je geen kloot schelen wat voor bijwerkingen de medicijnen hebben, als ze je ziekte beeld te goede kunnen beinvloeden gebruik je dat. Vaak als de stijgende lijn erin zit toon je interesse in zaken als medicatie ( die je dan al een poos gebruikt). Ook artsen geven veel voorlichting. Wat vaak bij artsen gebeurt is dat patienten veel stress hebben als ze naar een arts gaan en dat maar de helft ze bijblijft of de arts vraagt of ze nog vragen hebben mbt de medicatie en die stellen ze niet op dat moment om welke reden dan ook en later denken ze laat maar.
"Kankerartsen informeren patiënten onvoldoende
AMSTERDAM - Patiënten met een ongeneeslijke vorm van kanker worden onvoldoende voorgelicht over de behandelingsmogelijkheden. Oncologen (gespecialiseerde kankerartsen) leggen in hun consulten veel te veel nadruk op chemotherapie, terwijl dat voor doodzieke patiënten niet altijd de beste behandeling is.
Chemotherapie / Niets doen is het moeilijkst
Kankerpatiënten die niet lang meer te leven hebben, ondergaan in de laatste maanden vaak nog een zware chemokuur. Genezen kan niet meer. Waarom slaan dan toch zo weinig patiënten chemotherapie af? Omdat artsen het alternatief ten onrechte 'niets doen' noemen."
Ik zal eens een kijkje nemen bij het hele artikel.
groetjes Eva