Hoop dat dit verhaal en de foto's duidelijk zijn,
de meeste hadelingen doe je met 2 handen dus met foto's maken kwam ik vaak 1 hand te kort.
Hoop ook dat dit topic niet verwijderd wordt zolang er nog mensen stoeien met de piemels.
Maar goed het slachtoffer;

Tussen de piemel en het vet en vlees zit een mooi vliesje, til die op en snij met een scherp aardappelschilmesje zo het vlees en vet weg.


Onder aan de piemels zit soms nog een homp vlees en vet.
Heel simpel voor luie mensen snij de piemel zo ver af dat die homp weg is.

Voor de geduldige onder ons, je kan kijken hoeveel vlees en vet je weg kan snijden van de piemel.

Hier het resultaat;

Pak vervolgens de piemel met je linker hand bij de eikel;

Prik er met je rechter hand het aardappelschilmesje in:

en haal die met een paar halen naar de punt van de piemel:

Hij is nu besneden:

Vouw het losse vel naar achter en hou dat, samen met de piemel, met je linker hand vast:

Snij nu met je rechter hand het losse vel van de piemel af:

Hier het resultaat:

Pak een stevig touw:

Leg een dubbele knoop onder de eikel:

Zoek tot slot een spijker/schroef of balk waar je het andere eind van het touwtje aan vast knoopt.
Na een kwartiertje werk heb je dus dit resultaat:

Veel plezier allemaal
en ee vrijwillige bijdrag voor deze workshop kunt u over maken op gironummer *******.
