Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Rianne145
#2249911
Ik heb een maine coon kater van 5 en zijn gebit was erg vies, stonk enorm uit zijn bek etc. zo´n 2 mnd geleden is zijn gebit gesaneerd en had hij prachtig mooie tanden. Maar nu begint hij dus al weer uit zijn giegel te ruiken en zijn zijn tanden al weer vies. Hij eet KVV en ik krijg hem niet aan het knagen. Er is spul dat door het water kan maar hij drinkt erg weinig en ik heb zo´n fontein staan met een filter er in, kan dat spul daar wel bij in? Het staat me enorm tegen om iets door het water te doen om tanden schoon te krijgen. Ik poets zo'n 2 keer in de week zijn tanden hij laat het toe maar vind het zeker niet leuk! Iemand goede tips? Is tandenpoetsen het enige wat echt gaat helpen?
Door Mevroi Kruim
#2249936
Tandenpoetsen of, nog beter, toch aan het knagen krijgen. Een cunning plan maken, en je daar strikt aan houden. Hij GAAT knagen, hoe dan ook, het gaat gewoon gebeuren. Vaak lukt het gewoon als je het je maar vast genoeg voorneemt en dat uitstraalt. Klein beginnen en heeeel langzaam opvoeren.
Door Rianne145
#2249946
Ik krijg er al met heel veel moeite genoeg kvv in, hij is behoorlijk mager. Hij weegt 6 kg maar zou wel een kilo zwaarder mogen maar dat krijg ik er niet in. Ik had gehoopt dat hij na zijn gebits sanering beter zou gaan eten maar helaas.
Door Krullebol
#2250209
katten kunnen ook uit de bek stinken door problemen met de nieren [en andersom: als je kat steeds ontstekingen in de mond heeft, krijgen de nieren daar een dreun van]. Zijn de problemen met niertjes uitgesloten?

Cas heeft het heel lang ook gehad. En die knaagt wel. tis nu pas minder aan het worden: moet hem élke dag knaag geven. Bot percentage is hier sowieso heel hoog. maar zie nu na maanden dat ook tandsteen bij harley minder wordt.
Zou toch proberen te dwingen. of zelf gaan malen maar dan een tandje grover dan kvv. dat scheelt al wat.
Door Rianne145
#2250224
Ik zit er zelf ook over te denken om zijn bloed eens na te laten kijken, toch maar eens een afspraak maken.
Ik heb zijn gebit toen schoon laten maken nog voordat het echt problemen gaf (weinig tandvleesontsteking) om te voorkomen dat zijn nieren het er zwaar me zouden krijgen want de dierenarts zei dat het allemaal best wel mee viel (maar ik weet wat voor gore gebitten ze tegen komen). Ik zal eens proberen het op de foto te zetten.
Door Krullebol
#2250250
gekke DA's ja. die vinden een rood randje ook niet schokkend.. en als het pietsie roder is, is het meteen auto immuun [zeiden e tegen Dymphia toen ze wisselde]

overigens, verschilt het gewoon per kat hoe erg ze tandsteen krijgen. Misschien is jouw kat er gewoon gevoelig voor?
Door Rianne145
#2250375
Ja, ze vonden wel dat voor een kat van 5 hij een vies gebit had. Maar ik ben nu wel wat geschokt over hoe snel het terug komt.
Da's zijn gewent dat mensen hun kat pas brengen als er 3mm tandsteen op de tanden zit, nou, zo lang wil ik niet wachten, lijkt me echt niet gezond.
Door Krullebol
#2250520
ik heb Cas al met 2 jaar moeten laten saneren... denk krap 6 weken en toen weer vieze tanden. Hij is nu vrijdag 4 jaar en pas nu dat het minder is. Maar hij zal altijd wel gelige tanden blijven hebben.
Door denise1968
#2253493
Kan mij wel voorstellen dat de kat niet wil knagen want hij denkt alleen maar aan pijn vanwege zijn tanden. Zelfde dat de kat met blaasontsteking de kattenbak niet op wil vanwege de pijn ook al is het over.

Wellicht kun je beginnen met een stukje vlees wat hij moet snijden met zijn tanden. Dit is al minder eng dan knagen. Verder dan de katen prijzen en er bijvoorbeeld een snoepje bij gegeven. Dus het zien om te draaien dat het geen pijn meer doet.

Verder blijf ik het wel vreemd vinden dat deze tanden zo snel weer vies zijn. Wellicht kun je eens met Groene os aan de gang en de weerstand opbouwen. Groene Os kan geen kwaad want is homeopatisch en idd verder onderzoek doen.

Heel veel sterkte ermee!
Gebruikersavatar
Door EllenL
#2253561
denise1968 schreef: Kan mij wel voorstellen dat de kat niet wil knagen want hij denkt alleen maar aan pijn vanwege zijn tanden. Zelfde dat de kat met blaasontsteking de kattenbak niet op wil vanwege de pijn ook al is het over.

Wellicht kun je beginnen met een stukje vlees wat hij moet snijden met zijn tanden. Dit is al minder eng dan knagen. Verder dan de katen prijzen en er bijvoorbeeld een snoepje bij gegeven. Dus het zien om te draaien dat het geen pijn meer doet.

Verder blijf ik het wel vreemd vinden dat deze tanden zo snel weer vies zijn. Wellicht kun je eens met Groene os aan de gang en de weerstand opbouwen. Groene Os kan geen kwaad want is homeopatisch en idd verder onderzoek doen.

Heel veel sterkte ermee!
euhm, hoezo kan homeopatisch geen kwaad? En volgens mij is de groene os meestal niet homeopathisch maar fytotherapeutisch (kruiden die niet gepotentieerd zijn)
Door fem fatale
#2253582
Weet je dat er ook tandheelkundig dierenartsen zijn? Die zijn gespecialiseerd in gebitsproblemen en kunnen je misschien helpen om de oorzaak weg te nemen.

Mijn dierenarts zei tegen mij dat mijn Jet met gebitsontstekingen en loszittende tanden geholpen zou zijn met gebitsbrokjes, zodat ze beter zou knagen. Nu eten mijn katten alleen volledige prooi en is mijn Jet de meest fanatieke knager van ze alledrie, dus ik had niet het idee dat de dierenarts gelijk had. En toen hij ook nog zei "dat werkt tegen tandsteen, want nu ze ontstekingen heeft, is het maar een kwestie van tijd tot ze tandsteen krijgt", wist ik zeker dat daar iets niet klopte. Jet was toen 11 maanden en net klaar met wisselen, dus op dat moment was het wel heel onwaarschijnlijk dat voer een factor was.
Ik ben toen naar een kattentandarts toe gegaan en die kwam met een diagnose die wel logisch klinkt en een behandeling die aanslaat.

Als ik jouw verhaal lees, dan denk ik dat er meer aan de hand kan zijn dan dat hij verkeerd voer eet, en misschien komt de kattentandarts erachter wat dat is en wat je daartegen kan doen.
Door denise1968
#2255661
Groene Os bestaat al zo lang en lees alleen maar dat het enorm goed werkt bij paarden, honden en katten. Zover ik weet kunnen kruiden helemaal geen kwaad. Verder heb ik er zelf ook ontzettend goede resultaten mee behaald bij mijn twee katten.

We kunnen het beter hebben over de AB's kuren en andere medicijnen die in grote getallen worden gegeven en vaak niets oplossen. En ja dat is goedgekeurd.
Laatst gewijzigd door denise1968 op ma 13 feb 2012, 10:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door koekje
#2255714
er zijn genoeg kruiden die wel kwaad kunnen, zeker voor katten.

Ik heb geen ervaring met vieze gebitjes, hier zijn ze aardig schoon (dat van Ot lijkt schoner/witter dan van Sien). Ik zou hem ook zoveel mogelijk laten knagen en als het echt te erg wordt, toch maar weer laten saneren. Bouw het langzaam op, geef hem niet ineens een heel kipkarkas. Ik zou beginnen met een lapje lekker vlees en dat in kleine stukjes snijden. Dan de stukjes steeds groter snijden, totdat je een heel lapje geeft.
Ot hier eet ook geen ongemalen dingen, maar die vindt gelukkig bepaalde zaken wel heel smakelijk. Daardoor knaagt ze wel kuikens, muizen, ratjes en een beetje kwartel. Als ik een halve kip neerleg om beide van te eten, eet ze daar op een gegeven moment ook wel van.
Gebruikersavatar
Door EllenL
#2255738
Wat betreft kruiden/katten: wat koekje zegt  :D Maar ik ga er van uit dat de groene os weet wat wel en niet kan...
wat betreft homeopathie in het algemeen (wat dus niet hetzelfde is als kruiden): als je daar het verkeerde middel inzet, zeker bij te lang gebruik kan je wel degelijk kwaad doen!
Bij mijn weten is Bach de enige complementaire geneeswijze die altijd veilig is, en zelfs daar ben ik in bepaalde gevallen extreem voorzichtig omdat je wel dwars door de effecten van bepaalde onderdrukkende medicijnen kan knallen, wat niet altijd handig is bij bijv. mensen met anti psychotica of honden met extreme huidklachten wat met hormonenzalf onder controle wordt gehouden...
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door