Billie schreef:
Fruit lust ze niet gepureed en als ik het heel geef, komt het heel uit, beetje zonde
Net bij de slager kippenkarkassen gehaald,biologies, twee voor £1, dat is 65 eurocent? Niet duur dacht ik, hoewel...hij gooit ze weg.
Ze heeft nu net de vleugels gegeten, of zal ik zeggen, gekraakt. De drumsticks laat ik voorlopig even in de vriezer tot ze wat handiger wordt met vleugels en nekken, bedankt voor de tip.
Kan ik straks, als ze wat verder is, haar gewoon dat hele karkas geven? En telt dat dan als een maaltijd of moet daar nog wat bij.
Nee, dat is niet duur hoor, zeker niet als er nog wat vlees aan zit. Je mag haar zeker het hele karkas geven. En hier telt dat als maaltijd. Tenzij het vleesbot erg kaal is, dan doe ik er nog wat spiervlees of pens bij.
Overigens mag je alle maaltijden zien als een maaltijd. Want het is niet belangrijk dat je alle voedingsmiddelen in 1 maaltijd stopt. Je moet alle voedingsmiddelen in 1 week (of 2) stoppen.
Ik zelf voer bijvoorbeeld op maandagochtend kipkarkassen, op maandagavond runderkopvlees met groentemix en gemalen rauwe noten en zaden. Op dinsdagochtend parelhoen en op dinsdagavond hertenvlees met groentemix. Op woensdagochtend kalkoennek en op woensdagavond allerlei soorten orgaanvlees met groentemix en een schep yoghurt en geitenribben. Op donderdagochtend eendennekken en een rauw ei in schil en donderdagavond pens. Op vrijdagochtend konijn of kipkarkas en op vrijdagavond zalmkop. Op zaterdagochtend niks en op zaterdagavond lamsvlees met groentemix met gemalen rauwe noten en zaden. Zoiets.
En dat bij elkaar opgeteld komt neer op: ongeveer 50% vleesbot, 10% a 15% groentemix, 15% orgaanvlees (inclusief pens) en de rest spiervlees. De zuivel, de gemalen rauwe noten en zaden, de eieren, etc: tel ik niet mee. Dat zijn gewoon extraatjes. Maar je ziet het vast al, in de ochtend ben ik lui, dus smak ik standaard een vleesbot (afkomstig van een klein dier) in de bakken. En 's avonds tut ik wat meer aan (dat vind ik ook leuk, om het dan een beetje aan te kleden).