jeuk

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

jeuk

Berichtdoor Barfplaats

steef073
1-ster
Berichten: 3
Lid geworden op: Za 12 Aug 2006, 19:29

jeuk

Berichtdoor steef073 » Za 12 Aug 2006, 19:39

Hallo allemaal,

Ik heb deze site van een vriendin gekregen. Die zei dat ik hier maar eens op moest gaan om te kijken of iemand van jullie dit herkent en een oplossing weet.

Het volgende:

HELP,

Wie kan onze lieve Macky helpen?

We hebben een reuze probleem;  Macky (een ruwharige JR van 12-11-2000) is zich helemaal kapot aan het krabben. Vanmorgen keken we weer goed naar hem en we kunnen het niet droog houden als we hem zien.
Hij krabt de hele dag, zijn hele borstkastje is kapot, korstjes, rode plekken, schilfers. Hij heeft zo’n ontzettende jeuk, dat hij ook heel droevig is. Terwijl het juist zo’n gezellig ventje is.
Alles begon 3 jaar geleden met zijn voetjes, hij beet die helemaal kapot. Na heel veel van alles geprobeerd waren we erachter gekomen dat hij een voedselallergie heeft. Nu zit hij dus al jaren op de brokken van de dierenarts; rabbit and rice.
Maar sinds ruim ¾ jaar lukt het niet meer, nu zit hij niet meer aan zijn voetjes maar aan zijn borstkastje en okseltjes.
De dierenarts denkt dat het een inhalatieallergie is, iets anders zou hij niet weten. Nu zijn we maar weer even begonnen om het “schoon” te krijgen dmv. rijst met koolvis te geven 6 weken lang. Als dat dan ook niet helpt, wil de dierenarts een allergie-test doen en die dan opsturen naar een instantie waar we dan een spuit van krijgen en die moeten we dan in het begin elke week spuiten en dan om de week en zo verder. De kans dat het helpt is ongeveer 70%, wij vinden dat erg weinig. Is er niet iemand die iets van allergieën afweet, en ons kan helpen een soort second-opinion of zo? (bestaat er geen dermatoloog voor honden, omdat we heel erg twijfelen, ik vind dat het erg op huidkanker lijkt, maar ik ben geen prof)
We zijn sinds 6 weken begonnen met carnibest voer. Maar we hebben zelf het idee dat het alleen maar erger aan het worden is.

En omdat hij er echt vies uitziet en vreselijk stinkt aaien we hem ook niet meer zo vaak, en we hebben een dochtertje van nog geen jaar en laten haar hem oom niet aaien. Vinden dat niet zo'n plezierig idee.

Wij zijn echt radeloos met ons lieve ventje.

Wie kan ons tips geven???
Christel & Luna
1-ster
Berichten: 30
Lid geworden op: Di 14 Mar 2006, 15:27
Locatie: Zaandam

Re: jeuk

Berichtdoor Christel & Luna » Za 12 Aug 2006, 20:21

Waarschijnlijk is je hond aan het ontgiften. Meer info hierover vind je onder deze link: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 823.0.html

Je hebt in elk geval een goede stap gezet door over te stappen van brok naar vers vlees. Sterkte!
FuegoTinto
1-ster
Berichten: 8
Lid geworden op: Do 10 Aug 2006, 21:03
Contact:

Re: jeuk

Berichtdoor FuegoTinto » Za 12 Aug 2006, 21:12

He buuf, zie dat je Barfplaats gevonden hebt........
goed idee van je om hier 's je vraag voor te leggen ;)

Je weet hoe ik denk over voeding en zoals hierboven al gezegd werd heb je er goed aangedaan om toch op mijn aanraden over te stappen op een rauwe verse voeding........

Ik denk dat je  met een hondje als Macky altijd wel een beetje in een vicieuze cirkel blijft zitten, omdat hij natuurlijk blijft krabben zolang het blijft jeuken en het daardoor van tijd tot tijd erger wordt,

bedenk dat het voer dat je nu geeft puur genoeg is om 'm in ieder geval een goede basis te geven....
je neemt niets weg van wat hij dagelijks nodig heeft zoals met brokken tegen zogenaamde huidallergieen wel gebeurd,

maar zoals ik al eerder zei, is het echt zaak om met de Carnibest door te zetten, omdat het proces van ontgiften nog steeds gaande is...pas daarna kan Macky een betere weerstand opbouwen tegen datgene waar hij allergisch voor is wat dat ook moge zijn,

het probleem bij een dergelijke aandoening is dat je de factor vaak niet weg kunt halen en dus een oplossing moet zoeken voor het verzachten van de ontstane huidirritatie,
misschien dat iemand hier weet wat voor middeltjes het meest doeltreffend zijn om de pijnlijke jeukende plekken te verzachten, waardoor uiteindelijk ook het grabben ophoudt en de plekken kunnen helen??

Groetjes van Patries....... ;)
Lizzy
Moderator
Berichten: 60275
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: jeuk

Berichtdoor Lizzy » Za 12 Aug 2006, 21:44

Volgens mij heeft je DA in eerste instantie dus gedacht aan een voedsel-allergie en denkt hij nu aan een allergie voor zoiets als huisstofmijt, etc. Daar zijn die prikken voor. Dat heet een desensibilisatie-kuur. Ze spuiten dan het stofje (heel weinig) in waar je hond allergisch voor is, in de hoop dat hij er steeds minder gevoelig voor wordt. Bij mijn weten is de kuur minder succesvol als je hond allergisch is voor meerdere stofjes (huismijt + pollen bijvoorbeeld). En inderdaad, het helpt gewoon niet altijd.

Je gaf eerst konijn & rijstbrokken. Het is niet ongebruikelijk dat een hond weer een allergie opbouwt voor het vlees dat hij dan krijgt, in dit geval konijn.

Heeft de dierenarts al eens een paar goede huidafkrabsels gemaakt? Want als ik dit zo lees, dan sluit ik eerlijk gezegd een gist en schimmel op de huid ook niet uit.

Er bestaan wel degelijk dermatologen voor honden hoor. De beste die we hebben in NL is:

Dermatologie (specialist)
Mevr. M.W. Vroom, dierenarts, Veterinaire Specialisten Oisterwijk, Boxtelsebaan 6, 5061 VD Oisterwijk; tel 013 - 52 85 900, fax 013 - 52 84 919

Op zich vind ik het niet verkeerd om naar Dr Vroom te gaan. Je zou ook nog kunnen kiezen om naar een holistisch of homeopathisch dierenarts te gaan. Maar een second opinion is altijd fijn.

Tja, verder vind ik het moeilijk om te adviseren. Ik geloof dat ik toch eerst zou willen weten, als ik jou was, wat er nou aan de hand is. Hebben we hier met een allergie voor voeding te maken of voor iets van buiten af of beide?

Je zou zelf nog een rauw eliminatie-dieet kunnen doen. Dan weet je in ieder geval zeker of het aan de voeding ligt. Wat je moet doen is een vleessoort geven die je hond nog nooit eerder gehad heeft. Bijv. eend. Of geit. Of struisvogel. Je moet dan 6 tot 9 weken lang alleen maar dit vleessoort geven. En het orgaan en het bot van dit dier. Ik kan je in detail uitleggen wat je dan zou moeten doen (ik zou dat namelijk zelf samenstellen, als ik jou was. Volledig 100% graanvrij en dus ook geen rijst. Is helemaaal niet moeilijk, ergo: juist heel makkelijk). Als je hond nog steeds problemen heeft en het is niet minder geworden: dan kun je er gevoegelijk wel vanuit gaan dat je de problemen niet moet zoeken in de voeding. Maar eerder in een allergie van buitenaf.

Als het een allergie van buitenaf is, dan zou het toch wel erg prettig zijn om te weten waar hij dan allergisch voor is. Dus het lijkt me zinvol om dit inderdaad uit te laten zoeken. Met behulp van rauwe, gezonde voeding maak je je hond in ieder geval veel sterker en minder vatbaar voor allergieen. Daarbij kun je dan met voedingssupplementen en homeopathische middelen hem verder helpen beter in z'n vel te komen.
steef073
1-ster
Berichten: 3
Lid geworden op: Za 12 Aug 2006, 19:29

Re: jeuk

Berichtdoor steef073 » Za 12 Aug 2006, 22:02

Ja er zijn al tig keer afkrapsels gemaakt, en daar was niets op te zien.
Hebben echt al vanalles geprobeert, moet er wel eerlijk bij zeggen dat we op dit moment alleen bezig zijn met rauw vlees. En dat we zelf het idee hebben dat de DA het niet meer weet, want als ze over een spuitje of evt. vegatarisch eten gaan hebben, heb ik er nu niet zo veel vertrouwen meer in. Vandaar dat we as disdag naar Utrecht gaan, de dierenkliniek. Een soort sec. opinoin. Want zo vinden we het echt geen leventje voor Macky. Hij heeft de hele dag jeuk, is vies, stinkt, en zit niet lekker in zijn velletje.  :'( :'(
Is zo zielig als je hem ziet, soms is hij wel vrolijk, maar over de gehele dag genomen is hij triest. Maarja dat zou ik denk ik ook zijn als ik dag in dag uit jeuk zou hebben, en dit al maanden lang. In totaal heeft hij dit al vanaf 2001. En hij is geboren nov. 2000 dus kan je nagaan. Maar nu is het echt op zijn top, zoals hij nu onder zit en geen een dag zonder jeuk is, is gewoon niet meer normaal.
We kunnen denk ik niet anders doen dan afwachten.
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: jeuk

Berichtdoor 202Spots » Za 12 Aug 2006, 23:05

Do (Lupa) heeft op haar site ook 'n 3 pagina verslag van hond met jeuk en gist allergy...en voor en na foto's erbij......misschien heb je daar wat aan?
Of misschien komt het bekend voor?
http://www.domenica-dogstyling.com/
klik op "gezondheid en dan bij "allergy", Gist/huid/oren/allergies/bacterie infecties -
Ziviaantje
4-sterren
Berichten: 447
Lid geworden op: Di 08 Aug 2006, 21:40

Re: jeuk

Berichtdoor Ziviaantje » Zo 13 Aug 2006, 11:59

Heeft de dierenarts hem al een keer een injectie en tabletten gegeven tegen de jeuk om hem uit de visieuze cirkel te halen ? En heb je hem al eens gewassen met een speciale shampoo om de geur weg te halen ? Naast een allergie kan het ook een autoimmuum ziekte zijn. De hond maakt dan antistoffen tegen lichaamseigen stoffen.  Het is in ieder geval geen gek idee om er een dermatologisch specialist naar te laten kijken.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re: jeuk

Berichtdoor Kuszco » Zo 13 Aug 2006, 15:58

Het kan heel goed zijn dat je hond aan het ontgiften is. Als ik het goed begrepen heb ben je nu met een koolvisdieet bezig om te reinigen zal ik maar zeggen. Dan kan de jeuk dus erger worden door het ontgiften. Dat hebben wij bij onze hond ook. Zij krabt vooral onder haar borstkas en oksels. Ze verhaart ook nog steeds erg. Alhoewel we al ruim 3 maanden geleden overgestapt zijn op carnibest eend-rijst. Ik geloof er in dat het zijn tijd nodig heeft.
Ik vind het ook heel zielig om te zien al dat gekrab, en nog blijft ze zo vriendelijk en lief. Dat zou mij niet lukken. Het zijn arme schatten die krabbende hondjes. Daar
bij moet je niet vergeten dat we in de zomerperiode zitten. Onze Lotje heeft naast een voedsel allergie ook een pollenallergie. En buiten waait momenteel weer heel wat rond. Zelf ga ik voor carnibest. Zodat ze weer sterker wordt en ook minder kans maakt op allergieen. Ik hoop dat het haar huid en vacht weer sterker maakt. Geef de moed niet op. Je kunt ook zalf bij de DA halen(vetaderm) die helpt om de ergste jeuk te verhelpen. Als het dan heel erg is smeer je hem daar mee in.
Heel veel succes en een knuffel voor de arme.
Groetjes Liliane, Zita en Lotje.
steef073
1-ster
Berichten: 3
Lid geworden op: Za 12 Aug 2006, 19:29

Re: jeuk

Berichtdoor steef073 » Do 17 Aug 2006, 14:06

Hallo,

Ben ik weer.
Ik zal julle ff bijpraten;
We zijn afgelopen dinsdag met Macky naar Utrecht geweest. Hij is helemaal binnenstebuiten gekeerd en het volgende is eruit gekomen; zij lijfje is helemaal ontstoken dus moet hij 3 weken AB gebruiken. Over 2 weken moeten we een soort eliminatiedieet gaan volgen; paardenvlees met rijst en dit 6 weken lang, en daarnaast helemaal niets anders. Dan terug bellen hoe het gaat. Wordt het nu minder met dat paardenvlees, dan gaan ze voer voor hem zoeken waar hij dus wel tegen kan. En kan hij er niet tegen dan toch een allergietest.
Want blijkbaar is hij zowiezo allergisch voor eend, lam en rundvlees. Dus dan valt er al veel af.

Nou moeten we dit maar proberen, en hopen dat hij eindelijk is beter gaat worden.

Groetjes

Stefanie
Breezer
5-sterren
Berichten: 770
Lid geworden op: Di 17 Jun 2003, 16:21
Locatie: Vlakbij Utreg
Contact:

Re: jeuk

Berichtdoor Breezer » Do 17 Aug 2006, 21:25

Je kan om het te verzachten en het stinken minder te maken, wassen met Berkenteer shampoo. Dit hielp bij Breezer ook verzachtend toen hij huiduitslag had en helemaal open lag.
bruutjevos
2-sterren
Berichten: 55
Lid geworden op: Ma 22 Aug 2005, 16:43
Locatie: Deventer
Contact:

Re: jeuk

Berichtdoor bruutjevos » Vr 18 Aug 2006, 13:26

Misschien is Huid tonicum wat voor hem??
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: jeuk

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten