oven vraag

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

oven vraag

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 7705
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

oven vraag

Berichtdoor Kaela » Do 20 Nov 2014, 16:51

Ik word een beetje moe van onze oven.

Van de week croutons. Recept: 25 minuten op 180 graden. Ik heb 15 minuten op 150 graden gedaan en het was zwart verkoold, de hele keuken stond blauw.

Nu groente. Recept: halveer de wortel en pastinaak en laat 1 uur garen op 180 graden. Aangezien ik nu eerst kip aan het maken ben, heb ik om te testen een halve pastinaak en 1 wortel al erbij gedaan. na 20 minuten op 160 graden: de dunne stukken al helemaal zwart. De dikke stukken lijken eigenlijk redelijk gaar.

Wat doe ik fout? Dat er enigszins verschil in zit kan ik wel begrijpen. Maar 1 uur op 180 graden versus 20 minuten op 160 vind ik nogal wat. En de kippenpootjes komen na 40 minuten op 160 graden prachtig mooi uit de oven...
ChantalKrijn
5-sterren
Berichten: 1334
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2011, 19:36
Locatie: Spijkenisse
Contact:

Re: oven vraag

Berichtdoor ChantalKrijn » Do 20 Nov 2014, 16:53

Leg eens een losse thermometer in je oven om te kijken of de temperatuur die hij aangeeft wel goed is  :)
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 7705
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: oven vraag

Berichtdoor Kaela » Do 20 Nov 2014, 17:00

ChantalKrijn schreef:Leg eens een losse thermometer in je oven om te kijken of de temperatuur die hij aangeeft wel goed is  :)


Dat kan ik uiteraard doen, dan moet ik er even een kopen. Maar ik doe meerder keren per week ovenfriet, aardappelkroketjes ed en vandaag dus kippenpootjes en dat gaat allemaal wel goed. Dus ik snap niet waarom het een wel prima gaat en het ander in de verste verte niet.
Jantina
5-sterren
Berichten: 4045
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: oven vraag

Berichtdoor Jantina » Do 20 Nov 2014, 17:01

Wat voor soort oven is het? Een hetelucht oven is standaard sneller. Maar als ik dat niet wil kan ik bijv alleen boven en onder warmte gebruiken.
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 7705
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: oven vraag

Berichtdoor Kaela » Do 20 Nov 2014, 17:07

Jantina schreef:Wat voor soort oven is het? Een hetelucht oven is standaard sneller. Maar als ik dat niet wil kan ik bijv alleen boven en onder warmte gebruiken.


Ik heb geen idee. Het is geen gas, hij gaat op elektriciteit. Ik kan inderdaad wel boven, onder of beide kiezen.
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: oven vraag

Berichtdoor TMG1961 » Do 20 Nov 2014, 17:11

Kaela schreef:Ik heb geen idee. Het is geen gas, hij gaat op elektriciteit. Ik kan inderdaad wel boven, onder of beide kiezen.


Zit er een ventilator in? Indien ja dan is het een hetelucht en indien nee dan is het een conventionele oven.
Maar ik zou zeker even met thermometer testen of de temp die je instelt ook de temp is in de oven.
Gebruikersavatar
Lizetta
5-sterren
Berichten: 855
Lid geworden op: Ma 04 Aug 2014, 21:40
Locatie: Zeist

Re: oven vraag

Berichtdoor Lizetta » Do 20 Nov 2014, 17:14

TMG1961 schreef:Zit er een ventilator in? Indien ja dan is het een hetelucht en indien nee dan is het een conventionele oven.
Maar ik zou zeker even met thermometer testen of de temp die je instelt ook de temp is in de oven.


Ventilator wil niet per se hetelucht betekenen, kan ook zijn boven/onderwarmte met venialtor. Onder-en bovenwarmte zorgt dan voor de temperatuur en de ventilator voor een constantere verspreiding. Bij hetelucht wordt de lucht verwarmd en dus niet de oven zelf...

OT: Als andere dingen we op de aangegeven temperatuur en tijd goed worden, vind ik het raar. Of maak je die frietjes etc. anders dan op de verpakking staat?
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 7705
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: oven vraag

Berichtdoor Kaela » Do 20 Nov 2014, 17:18

Lizetta schreef:Ventilator wil niet per se hetelucht betekenen, kan ook zijn boven/onderwarmte met venialtor. Onder-en bovenwarmte zorgt dan voor de temperatuur en de ventilator voor een constantere verspreiding. Bij hetelucht wordt de lucht verwarmd en dus niet de oven zelf...

OT: Als andere dingen we op de aangegeven temperatuur en tijd goed worden, vind ik het raar. Of maak je die frietjes etc. anders dan op de verpakking staat?


Nee, hooguit iets korter. Bijvoorbeeld als er staat 20-25 minuten dan doe ik 20.

Heb net de kippenpootjes en dikke stukken uit de oven gehaald. Kippenpootjes zijn perfect geworden! De dikke stukken pastinaak en wortel: zwart verbrand. Terwijl ik dan nog 20 minuten korter dan het recept zit en 30 graden kouder (aldus mijn knop...).
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10173
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: oven vraag

Berichtdoor Martine-Tom » Do 20 Nov 2014, 17:30

Kaela schreef:Dat kan ik uiteraard doen, dan moet ik er even een kopen. Maar ik doe meerder keren per week ovenfriet, aardappelkroketjes ed en vandaag dus kippenpootjes en dat gaat allemaal wel goed. Dus ik snap niet waarom het een wel prima gaat en het ander in de verste verte niet.
Hoe warm gooi je die in de oven?
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 7705
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: oven vraag

Berichtdoor Kaela » Do 20 Nov 2014, 17:32

Martine-Tom schreef:Hoe warm gooi je die in de oven?


De aardappelproducten? Sommige bevroren, sommige uit de koelkast of op kamertemperatuur. Gaat altijd goed.
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10173
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: oven vraag

Berichtdoor Martine-Tom » Do 20 Nov 2014, 17:36

Kaela schreef:De aardappelproducten? Sommige bevroren, sommige uit de koelkast of op kamertemperatuur. Gaat altijd goed.
Hihi ik bedoelde de oven  :)
Even voor de beeldvorming, ik heb een hetelucht oven, als ik verse aardappels in schijfjes snij en die in de oven doe gaan ze 25 tot 30 minuten op 225 graden.
Voorgebakken broodjes gaan 8 minuten op 200 graden.

Stel dat jij het 20 minuten op 180 graden zou doen zou je idd kunnen gaan denken dat de temp wat afwijkt  :)
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: oven vraag

Berichtdoor Nadia » Do 20 Nov 2014, 17:38

Stel de oven in op 100 graden. Ovenschaal met water er in. Dan zou het water moeten gaan koken.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12409
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: oven vraag

Berichtdoor koekje » Do 20 Nov 2014, 17:41

Ik heb een heteluchtoven en die zet ik 25 graden minder warm als de verpakking aangeeft.
Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2515
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Re: oven vraag

Berichtdoor Els&Flow » Do 20 Nov 2014, 17:45

Ik heb een oven die ik desgewenst in kan stellen op elektrisch of hete lucht, maar wat ik ook kies, vrijwel alles moet er langer in dan de aangegeven tijd op een verpakking of recept. En dat varieert van 10 minuten tot een half uur..
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24053
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: oven vraag

Berichtdoor Angelique » Do 20 Nov 2014, 17:51

Hier ook zo'n wispelturig oventje. Soms moet het veel langer dan de aangegeven tijd, maar vandeweek weer jaw breakers ipv pepernoten, duidelijk doorbakken, terwijl ik nog aan de onderkant van de 30 tot 40 minuten zat.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: oven vraag

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Borke, Els&Flow, fransbulletje, jasmijn, Spikkelneus, Thessa en Shanti en 1 gast