Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Gebruikersavatar
Door kiara
#2671313
heeft iemand misschien ervaring met een jonge kat ze is van 15-1-2013 die wat zwaarder ademt beetje zagend, van het begin af aan is dit al,ze heeft nu 3 ab gehad nl: doxycycline heeft niet geholpen, de synolux 10 dagen wel minder tijdens de kuur maar niet over , daarna weer erger,
dan heeft ze nu de zithromax eerst voor 7 dagen nu verlengt naar nog is 5 erbij weer hetzelfde als bij de synolux minder maar niet weg.
Daarnaast krijgt ze L-lysine&B6 en ben nu ook maar weer met de sinus compositum begonnen.
De da zei net nog dus 5 dagen verlengen zo niet over dan naar kno arts.
Mijn vraag is dus of iemand dit herkend , ze heeft dus alleen dat zagend ademen verder niet ze is gewoon speels en groeit goed geen vieze neus of ogen helemaal gezond dus behalve dit dan,ze is door dit nog niet geent, mijn andere 2 katten mankeren niks dus neem aan niks besmettelijks.
Ze eet kvv al de tijd al
ik hoop dat iemand dit herkend en oja ze hoest dus ook niet ???
Door hannabelgje
#2671415
Wat bedoel je met zagend? Hier een Brit die vanaf kitten al zwaar ademd en ook vaak wat raspend.  Waarom kreeg hij ab? Was er een infectie?
Door Martine-Tom
#2671485
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar waarom er al zoveel ab in gegooid is en niet eerder naar een specialist oid.
Zijn er al foto's gemaakt of een echo mss, een keel of wang zwab? Hier veel teveel ervaring met dit soort klachten maar sta hier wel van te kijken, al die ab...ik hoop dat er directe aanleiding voor is geweest  :-\
Gebruikersavatar
Door kiara
#2671660
hannabelgje schreef: Wat bedoel je met zagend? Hier een Brit die vanaf kitten al zwaar ademd en ook vaak wat raspend.  Waarom kreeg hij ab? Was er een infectie?
het vermoeden was niesziekte of een luchtweginfectie vandaat de verschillende ab.
mag ik vragen wat jij heb gedaan met jou brit?
en ja zagend wat zwaarder ademen is ook niet altijd bv als ze der eigen wast heel vreemd en beetje moeilijk uit te leggen.
En het vreemde is tijdens de ab is het veel minder. maar wat ik al zei ga nog door met deze ab t/m vrijdag en dan evt naar specialist. maar nogmaals wat is er met jou brit gedaan dan? verder is ze helemaal goed en erg speels ondeugend nou ja gewoon een kitten
Gebruikersavatar
Door kiara
#2671742
Annemarie Rijnveld schreef: Ga eens kijken op de link die Martine-Tom ergens heeft geplaatst (ik weet niet meer waar) over Bordetella. Pawpets en nog iets is de link.
Misschien kan Martine het hier voor jou posten?

al gevonden: http://pawpeds.com/pawacademy/health/bo ... ex_nl.html
dank je wel heb het gelezen en sommige verschijnselen lijlen er inderdaad op ik ga vandaag contacten met mijn da dan heeft ze denk ik ook de verkeerde ab gehad
Gebruikersavatar
Door kiara
#2671938
heb da gebeld en krijg een doorverwijzing naar specialist in amsterdam weet even niet welke kliniek dit is iemand ervaring met specialisten daar?
word straks terug gebeld voor afspraak
Door hannabelgje
#2672399
Met mijn brit is naar de da gegaan die een irritatie van de voorste luchtwegen vaststelde. Er is geen ab gegeven. Ze heeft ook nooit een infectie gehad maar is asmatisch ofzoiets. Ook niet altijd raspend maar vooral in rust. Er heeft ook ooit een homeopaat naar gekeken en die kon ook alleen constateren dat ze zwaar ademt. Ze eet verder erg goed, is actief, nou ja het blijft een brit natuurlijk. Ik denk zelf dat ze een aangeboren afwijking heeft ofzo. Ze is nu bijna vier en naarmate ze ouder wordt, wordt het wel minder. In het begin hoeste ze ook echt en dat doet ze nu niet meer.
Mijn da is niet zo'n fan van ab kuren bij zoiets.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#2672585
Hmmm, ik dacht dat het misschien iets was als Cuzco heeft, maar die heeft alleen het zwaar ademen, verder niets. Geen hoesten, geen niezen, geen loopogen, niets.
Dat ademen heeft hij in rust.  Hij snurkt heel erg als hij neerligt om te gaan slapen of te soezen, als hij eenmaal slaapt het is meestal over.  Heel vreemd.
Als hij vb voor het raam naar buiten kijkt heeft hij het het ergst.  Lijkt zijn adem ook wat te stokken, en het klinkt zo wat rasperig, wat snurkend.
Bij het wassen kan hij het ook hebben, niet altijd, hangt er vanaf hoe hij ligt.

Ik denk dat het bij een bepaalde manier van ademen is dat hij het heeft.  Als hij niet echt spint, maar maar een klein beetje, houdt hij zijn keel op een bepaalde manier, waarschijnlijk, waardoor het voor hem moeilijker is te ademen. 
Katten spinnen namelijk ook door iets te veranderen in hun keel dmv spieren, dus ik denk dat dit op dezelfde manier dit effect geeft.
Hij heeft verder nergens last van, en ik heb er ook nooit naar laten kijken.  Ik zie niet in waarom. 
Aangezien het niet om een infectie of dergelijke gaat, kan er toch niets aan gedaan worden. Het is geen astma of zo, dan zou hij er op meer momenten last van moeten hebben.
Mijn vriend snurkt ook, zolang als dat niet gepaard gaat met veel slaapapneu's ga je daar ook niet mee naar de specialist.  Zie niet in waarom.
Cuzco heeft dus nu af en toe, maar het is niet dat hij stikt en zolang hij er eigenlijk geen last van heeft (ik heb er meer last van dan hij), zie ik niet in waarom ik er rommel in zou gaan stoppen of veel onderzoeken laten ondergaan.

Hij heeft ook 1 pupil die groter is dan de andere, zie ook niet in dat ze daar iets aan kunnen veranderen en hij heeft het altijd gehad.  Daar ga ik ook niet mee slepen.
Ik acht het mogelijk dat die kleine afwijkingetjes te wijten zijn aan een hogere inteelt in zijn stamboom.  Hij komt van een boederij waar er heel wat familie gewoon open losliep. Niet iets dat ik nogmaal zou doen, maar zie er hem niet minder graag om.
Gebruikersavatar
Door kiara
#2672725
ja zo is het ongeveer bij mijn kitten ook eigenlijk in rust of met wassen,soms ook met eten of water drinken,maar eigenlijk nooit als ze aan het rennen is of spelen, ik ga as vrijdag naar utrecht word geen amsterdam da heeft afspraak gemaakt nou ja denk dat utrecht ook wel goed is,in het verleden ook wel is geweest prima bevallen,ik hoop dat hun er wel achter komen wat het is,ik ben bang als ik het laat zitten dat het dan uitdraaid op longonsteking :(
Door Martine-Tom
#2672810
Longontstekingen zijn hier niet meer op 1 hand te tellen, net als keelontstekingen  :-\
Je gaf al iets ter ondersteuning van de weerstand he? Zo nee doe dat dan vast even want Utrecht hoe leuk ook hangt vol met bacterien en als jouw kitten op de mijne lijkt pakt ie alles op  :-\
Better safe than sorry  ;)

Ik ben benieuwd...
Gebruikersavatar
Door kiara
#2673238
ja ze krijgt l- lysine en van groene os alleen probleempje ze eet der eten niet meer op als dat erin zit ze ruikt het ga morgen maar alleen de l-lysine proberen zat ook te denken om haar de colustrum te geven weet het ook niet meer :'(
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#2673288
Bij Cuzco is het echt geen infectie en draait het dus ook niet uit op een longontsteking.
Hij is nu bijna 4 en heeft het altijd gehad.  Het is gewoon iets fysiek, niets ernstig.
Hij heeft wel een keertje een luchtweginfectie gehad, maar dat was gewoon keelontsteking. Kan iedereen overkomen, al is hij misschien wel iets gevoeliger. Moeilijk te zeggen als hij het maar 1 keer gehad heeft.

Dus als jij denkt dat het iets ernstig is, is het vast iets heel anders dan bij Cuzco.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door