Julia2005 schreef:
Ik had een vraagje. Hoe hard zijn Geitennekken, schapennekken, paardenstrot, paardenluchtpijp, runderluchtpijp, lamsstrotten, schapenstrotten en geitenstrotten. Ik heb al gelezen dat geitenribben en schapenribben zeer hard zijn en dat lamsribben goed te eten zijn voor een barfende hond.
Welke zijn er goed te voeren en goed te eten voor een beginnende barfhond.
Kwa hardheid, hoe moet ik het zien. Wat is de botpercentage etc. Hoe moet je het zien in het menu van je hond. Een runderstrot is niet echt bot, maar meer kraakbeen, maar hoe zie je zo iets precies in je menu.
Geitenribben kunnen zachter zijn dan lamsribben. Het ligt er maar net aan hoe jong het dier was toen het geslacht werd. Schapenribben vind ik te hard, toevallig dat ik er vanavond nog een paar getest en richting kliko gewerkt heb. Hetzelfde heb ik met de schapenekken gedaan, ik kreeg ze met mijn zeer degelijke bijl amper door midden gehakt en dan is het hier gewoon exit.
Wat het botpercentage is, ook dat verschilt per rib. Je kunt kale ribben kopen en goed bevleesde, wat het botpercentage is zie je dan pas als je de rib in de hand hebt. Vroeger ha dik wel eens lamsribben waar het botpercentage op 90/10 lag, maar ik heb met regelmaat geitenribben )van het IC) gehad met veel vlees eraan en dan zat je al snel aan de 50/50 of 60/40. Luchtpijp stelt ook in mijn visie qua voedingswaarde niks tot weinig voor en krijgen ze heir als een snabbel, al dan niet vers of gedroogt.