Mijn oven doet het niet als ik het deurtje open laat, dus of ik nou wil of niet, hij moet wel dicht blijven.
Maar dat is hier geen probleem hoor.
Daarbij heeft mijn oven de stand 40 graden of 100 graden en hoger.
Ik droog mijn vlees dus op 40 graden en dat duurt dan zo ongeveer 8 a 10 uur.
Als het goed droog is en niet vet en in kleine stukjes, dan gaat het sneller dan als het nog wat vochtiger is en wat vetter.
Halverwege draai ik ze om.
Ik heb ze op de bakplaat met een bakpapiertje eronder, op een rooster zou natuurlijk ook kunnen, maar dan zou ik er zeker een bakpapiertje onder doen want ik maak de stukjes zo klein mogelijk (en zoveel mogelijk over de hele oven verdeeld) en dan heb je natuurlijk grote kans dat het door de roosters heen valt.
Op bakplaat zelf zal je vast geen bakpapiertje nodig hebben, maar ik gebruik er zelfs 2 per keer
Als ik ze halverwege omdraai kiepel ik het hele bakpapier om op het andere bakpapier wat weer de oven ingaat.
Daarna gaat het spul in een afsluitbare bak in de kast tot gebruik.
En dan blijft het ongeveer 2 tot 3 weken goed, maar meestal is het wel eerder op
Ik gebruik trouwens meestal van die voorgesneden blokjes of reepjes kip of kalkoenfilet uit de supermarkt hiervoor.
En vaak gaat het hier savonds in de oven, daarna omdraaien en weer terug in de oven en dan draait snachts de oven nog terwijl wij al slapen. De oven heeft een timer, dus die gaat vanzelf uit en koelt af terwijl het deurtje dicht blijft.