Sinds 2 weken voer ik Carnibest. De eerste week Natuur en nu Lam en Rijst. Onze Bullterrier was helemaal kaal onder haar hals van het krabben. Nu zie je de haren al weer aangroeien. Ze krijgt zelfs een dikkere vacht op haar rug.
Ik wist niet dat Vers vlees zo een reactie kon geven op de haargroei!
Nu blijf ik dit voorlopig dus maar voeren, kijken of de verbetering zich doorzet. Maar op den duur zou ik toch wel eens willen proberen zelf het versvlees te gaan samenstellen.
Ik heb al een paar avonden hier gelezen en ik heb echt veel dingen geleerd.
Toch heb ik een paar vragen.
Ik was gisteren bij de versvlees boerderij (slachter) en vroeg of ze ook hondenvlees hadden, oftewel slachtafval. Zegt die vrouw dat ze normaal gesproken meestal runderhart- en pens verkochten , maar ook wel eens gemalen runderkopvlees.
Gezien de prijs van slechts € 0,75 per kg van dit vlees, is dit natuurlijk wel interessant om dit te gaan voeren.
Nu heb ik hier dus zitten zoeken op runderkopvlees en ik lees o.a. dat het erg vet vlees is. Betekend dit dat het niet goed is om voornamelijk runderkopvlees te voeren?( Met af en toe een pens, hart of visje.)
Is het schadelijk voor de hond als je het te vaak voert?
Het zal toch niet altijd even vet zijn?
Ik lees ook dat je veel moet afwisselen; de ene keer kip, dan weer eens lam, dan rund enz. Waarom eigenlijk? Mensen die een brok voeren, voeren vaak ook altijd de zelfde brok, of in ieder geval wekenlang totdat de zak leeg is.
Ik snap dat een hond ook wel van afwisseling houdt, net zoals een mens, maar is het noodzakelijk?