Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#843274
Gian (maltezer, 6 maand) mankt al een paar weken een klein beetje.
Niet altijd, maar als hij wat teveel rondgecrosst of gewandeld heeft.
Dit is begonnen nadat hij wat ongelukkig neergekomen is met ergens af te springen.
We hebben hem eerst op Traumeel gezet maar dat hielp niet.
Bij de dierenkliniek is hij helemaal nagekeken en afgetast en ze kunnen op het eerste zicht niks vinden.
Hij geeft ook nergens pijn aan.
Met de gewrichtjes lijkt alles ok, maar ze dachten aan misschien toch een lichte verstuiking ofzo.
Rust houden en een aantal dagen op Rimadyl.
De dosering hebben we al snel moeten halveren omdat hij er van ging braken.
We zijn nu dus een aantal weken verder, we hebben hem zoveel mogelijk rustig proberen te houden (erg makkelijk met een gekke pup ::)) maar ik vind hem toch nog niet helemaal in orde, af en toe trekt hij nog ietsjes met zijn rechtervoorpootje.
Nu heb ik nog een pot Glucosaminecomplex Speciaal van de Groene Os staan en is de vraag of ik dat misschien een tijdje zou kunnen geven.
Kan het kwaad dat er ook calcium in dat product zit of is hij al 'oud' genoeg om dit te mogen hebben? :-\
de exacte samenstelling van de Glucosaminecomplex Speciaal per dosering

Per 6 gram (3/4 maatschep):

480 mg Calcium uit 2118 mg Calciumcitraat
240 mg Magnesium uit 1482 mg Magnesiumcitraat
1000 mg Vitamine C (ascorbinezuur)
360 mg Glucosamine uit 600 mg Glucosaminesulfaat 2 KCl
300 mg Chondroïtinesulfaat
300 mg MSM (organische zwavel)
420 mg Boswellia
69 mg Niacinamide
48 mg N-Acetylcysteïne
Laatst gewijzigd door Binno op za 20 okt 2007, 17:33, 1 keer totaal gewijzigd.
#843346
Aplazyl heb ik ook, zou dit misschien een beter idee zijn? :g:
Samenstelling
Boswellia serrata, Perna canaliculus, Urtica urens, Harpagophytum procumbens, Chlorella pyrenoïdosa, glucosaminesulfaat, Mn gluconaat, visolie, chondroïtinesulfaat, excipiens q.s. pro tabletta una.à 1250 mg.
#843717
Ik heb een pup van 6 maanden, het is een herders/podenco mix uit Spanje (als ik ontdekt heb hoe ik foto's erbij kan zetten dan kunnen jullie haar zien). Omdat haar achterkant wat afloopt en de dierenarts aangaf dat ze wellicht HD zou kunnen hebben heb ik zelf besloten om haar alvast PrimeVal gelatinaat voor pups te geven. Is dit zinvol?? De dierenarts kende het niet en zei:baat het niet, schaadt het niet. Help ik haar hiermee?

SORRY DEZE VRAAG HOORT HIER NIET, MOET NOG EEN BEETJE UITVINDEN HOE ALLES WERKT.
Laatst gewijzigd door Eva46 op zo 21 okt 2007, 11:15, 1 keer totaal gewijzigd.
#843727
Ik zou de vraag even bij de Groene Os neerleggen. Zelf geef ik niet graag glucosamine aan jonge dieren. Omdat dit voor mensenkinderen wordt afgeraden. En ik denk zelf niet dat het calcium een groot probleem is hoor, want anders zou ik verwachten dat de Groene Os erop zet "niet geschikt voor pups". Maar ik zou het risico zelf niet nemen en ik zou beide producten niet geven. Is een doorverwijzing naar een specialist wat? En een fotootje laten maken misschien?
#843749
Lizzy schreef: Ik zou de vraag even bij de Groene Os neerleggen. Zelf geef ik niet graag glucosamine aan jonge dieren. Omdat dit voor mensenkinderen wordt afgeraden. En ik denk zelf niet dat het calcium een groot probleem is hoor, want anders zou ik verwachten dat de Groene Os erop zet "niet geschikt voor pups". Maar ik zou het risico zelf niet nemen en ik zou beide producten niet geven. Is een doorverwijzing naar een specialist wat? En een fotootje laten maken misschien?
Er gaat een mailtje naar de Groene Os. ;)
Dat van die glucosamine wist ik helemaal niet, weer wat wijzer geworden. :)

Ik ga het nog even aanzien maar als het zo blijft ga ik waarschijnlijk wel terug contact opnemen met de dierenkliniek om een foto te laten maken, dat hadden ze daar ook al aangeraden als het niet beter zou worden.
Maar ja, het is wel veel beter, maar dus toch ook nog niet helemaal zoals het hoort. :-\
#844452
Heb naar beide firma's gisteren een mailtje verstuurd.
Over Aplazyl heb ik reeds volgend antwoordje ontvangen:
Geachte mvr,

Aplazyl is bestemd bij elk gewrichts probleem, bij oude honden, jonge honden, na ongevallen,…. Het vervult ook de verhoogde behoeften van de gewrichten tijdens de groei, vooral bij puppies die manken, waar een geneesprocess gebeurt.

Vriendelijke groeten



Layal Bachour

Dr Layal Bachour
Research and Development
Prodivet Pharmaceuticals sa/nv.
Laatst gewijzigd door Binno op ma 22 okt 2007, 18:19, 1 keer totaal gewijzigd.
#844500
En inmiddels ook een duidelijk antwoord van de Groene Os:
Glucosamine complex speciaal mag zonder problemen aan jonge honden worden gegeven. Dien een dosis toe die overeenkomt met het gewicht (zoals beschreven op de verpakking). Glucosamine complex speciaal heeft naast de herstellende en voedende componenten voor gewrichten ook een ontstekingremmende invloed op gewrichten en pezen. Als er sprake is van beschadiging door het ongeval, en/of een daaraan gerelateerde ontsteking, is glucosamine complex speciaal inderdaad een geschikt middel. Overigens is de magnesium in het complex een uitstekend mineraal om eventuele stijfheid tegen te gaan.
Is er nog sprake van zwelling of pijn, dan is het homeopathische geneesmiddel Traumeel van de firma Heel aan te raden. Dit middel bevat onder andere Arnica en wordt ingezet bij acute (mechanische) traumata die gepaard gaan met zwelling, kneuzing en pijn. Traumeel bestaat in zowel tablet-, druppel-, creme- als gelvorm.


Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Heeft u nog vragen, dan hoor ik het graag.


Met vriendelijke groet,


Roseline Kustner
#915622
Vanaf dag 2 dat we onze acht weken oude Franse bulldogpup in huis haalden, heeft Igor regelmatig gemankt van z'n rechter voorpoot.  Meestal bij het opstaan na een rustperiode.  Binnen de week zijn wij gestart met het geven van Primeval Puppy Gelatinaat als voedselsupplement, waarmee het manken beduidend minder werd maar in feite nooit compleet wegbleef.

Pas sinds een goeie maand (hij is nu 9 maanden oud) heeft Igor er totaal geen last meer van.  Misschien toeval, maar het valt ook samen met de periode waarop de gewichtstoename beduidend kleiner werd.

Hoe dan ook zullen we zeker Primeval blijven geven tot hij volledig is uitgegroeid ...
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door