ik ben weer eens gaan hannesen met de barfrekenhulp, want de voorraad natvoer voor sientje is bijna op (nog 1 ruime week).
ik zit de komende maand (misschien wel 2) in een hele vervelende financiële spagaat, dus ikzelf zal genoodzaakt vegetarisch eten, maar ik heb geprobeerd zoveel mogelijk variatie in sien dr menu aan te brengen.
ook ben ik nog niet volledig mobiel, dus reizen naar verre oorden (andere kant van adam ofzo) zit er ook nog niet in.
vleesbotten zullen om die reden alleen van kip afkomstig zijn.
ik denk niet dat ze hier dood van zal neervallen, en er zijn wel 5 vleessoorten in de rest van het menu verwerkt.
ik heb 1 vrieslade voor de katten vrijgemaakt, helaas is dit de kleinste, dus groot inkopen bij herby of kiezenbrink is nu helemaal nog geen optie.
de eerste 3 weken van de maand zijn barf, de 4e is cb om mogelijke tekorten aan te vullen (en ik heb nog 3 pondsrollen in de vries liggen).
ot gaat nog even niet aan het volledig rauw/vers. ze heeft deze week per ongeluk 2 minihapjes cb gegeten, en is toen gillend weggerend. en ze kan nog steeds niet normaal vleesbotjes en kuikentjes eten.
er zijn nog steeds 3 eetmomenten per dag, en de helft van de wekelijkse inname bestaat uit 1dagskuikentjes (13 stuks per week).
ik wil binnenkort eens informeren bij kiezenbrink naar de prijs van hamsters en muizen etc.
sien is 4,8 kilo en volslank, dus ze mag absoluut niet meer dan wat op het menu staat.
ik ben uitgegaan van 3% per dag,
50% vleesbot, 20% orgaan en 30% spiervlees.
woensdag is visdag.
op zondag is de portie orgaanvlees kuikenlever. ik vind 1x per week lever voldoende, en toevallig is kuiken de smaak die ik nu in de vries heb. ik denk ook dat de organen van jonge diertjes minder als een chemische raffinaderij hebben gewerkt, dus das in sien dr voordeel.
week1:
- 1 kuiken
- 35 gram kipvleugel
25 gram lamshart
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipnek
30 gram rundlap
- 1 kuiken
- 1 sardien
- 70 gram kipvleugel (ik heb op barfclub gelezen dat vis snel verteerd)
30 gram witvis (blokken uit de super)
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipvleugel
25 gram kalfnier
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipvleugel
30 gram kalkoenfilet
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 25 gram kipmaag
30 gram rundlap
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 25 gram kuikenlever
30 gram kalkoenfilet
- 1 kuiken
week 2:
- 1 kuiken
- 35 gram kipnek
25 gram kalfsnier
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipkarkas
30 gram kalkoenfilet
- 1 kuiken
- 1 sardien
- 70 gram kipkarkas
30 gram witvis
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipkarkas
25 gram lamshart
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipnek
30 gram rundlap
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 25 gram kipmaag
30 gram kalkoenfilet
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 25 gram kuikenlever
30 gram rundlap
- 1 kuiken
week 3:
- 1 kuiken
- 35 gram kipkarkas
25 gram lamshart
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipkarkas
30 gram rundlap
- 1 kuiken
- 1 sardien
- 70 gram kipnek
30 gram witvis
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipvleugel
- 25 gram kalfsnier
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 35 gram kipvleugel
- 30 gram zeevruchten
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 25 gram kipmaag
30 gram rundlap
- 1 kuiken
- 1 kuiken
- 25 gram kuikenlever
30 gram kalkoenfilet
- 1 kuiken
week 4:
per dag 125 gram cb, verdeeld over 2 maaltijden. de 3e maaltijd van de dag bestaat uit een kuikentje.
graag wil ik ook binnenkort eens naar de kwartelkraam op de albert cuijpmarkt, bij voorkeur natuurlijk op een lichte en rustige dag (ik heb maar 50% zicht en ben daar niet bekend) .
mensen die zich geroepen voelen en zin hebben om samen met mij te gaan (staat natuurlijk een lekker stukje zelfgebakken taart tegenover), mogen zich natuurlijk melden .
ik zou willen weten of het menu zo nu een beetje klopt allemaal, en of de variatie wel voldoende is (ook niet teveel vis enzo).