Dit was het laatste nieuws in de WDJ over het koken van sperzieboontjes.
Blijkt dat daar 'n nieuw mening over is en volgens Mary Straus hoeven de "green beans" of sperziebonen NIET meer gekookt te worden om de phasin onschadelijk te maken.
Maar de (grotere)volwassen bonen, zoals nier, lima en tuinboon bonen, bevatten hogere gehaltes van de phasin, en daarbij is het WEL nodig om ze te koken.
Dus de sperzieboontjes en andere kleine boonsoorten kunnen rauw gevoerd worden.
~~~~
Green beans not toxic
Also in July’s article, I said, “Legumes (including green beans) should always be cooked due to a toxin they contain while raw (though small amounts would not be harmful).”
Correction:
This warning does not apply to green beans after all.
It is only the mature beans, such as kidney, lima, and fava beans, that contain significant amounts of toxin prior to cooking. Green beans (also called string beans, snap beans, and French beans) are immature and are fine to be fed raw.
btw.heb ik zelf liever gekookte boontjes