Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Natuurlijker-Wijs
#807596
Een tijdje geleden heeft onze jongste vizsla Pajtás een flinke jaap opgelopen in haar linkerpoot(zie eventueel: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 446.0.html )
Omdat ze van de week begon te trekken met dezelfde poot , hebben we er de DA naar laten kijken( we moesten er toch heen voor de entingen, dus waarom niet  ;) ). Op de plek waar de krammen hebben gezeten is littekenweefsel onstaan, je voelt inderdaad een verharding onder de huid. Waarschijnlijk dat dit de oorzaak is. Nu heb ik op DursyDog gekeken voor producten tegen littekenweefsel en er staan er verschillende( http://www.paardendrogist.nl/index.asp ). Heeft iemand van jullie ervaring met één van deze producten of/en hebben jullie nog andere tips voor me.

Alvast heel erg bedankt!!

Groetjes Monique
Door Boefke
#807601
Hoi, ik heb geen ervaring met de producten, maar wat je kunt proberen is het littekenweefsel dagelijks goed masseren. Met je vingers erop, duwen en goed de huid en aanhechting los masseren. Niet te hard, het moet geen pijn doen, maar ook niet te zacht want dan gebeurt er niks.
Door Lizzy
#807603
Ik masseer littekens heel lang (vanaf de dag dat je er zalf op kunt smeren) in met calendula.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#807605
Littekencreme van de Groene Os werkt wel goed. Verder heb ik geen ervaring met andere dingen.
Gebruikersavatar
Door Natuurlijker-Wijs
#807649
Bedankt voor de reacties!
Calendula heb ik altijd in huis, ik zal het littekenweefsel een paar keer per dag ermee inmasseren. Thanks!  ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door