Dames en heren,
Ik ben een beginnende katten-barfer. Mijn kat krijgt nu al wel geregeld wat rauw lamshart en rauwe vis en dat gaat er goed in, maar eigenlijk wil ik rauw/vers vlees het hoofdbestanddeel van zijn dieet maken.
Het boek van Tannetje Koning hoop ik deze week in huis te krijgen en ook hier en elders op internet heb ik al heel veel informatie gevonden.
Maar misschien hebben jullie nog wat praktische tips voor me op het gebied van katten. Ik vraag hier met name om omdat de meeste informatie over barf en rmb het bijna uitsluitend over honden heeft, katten komen meestal maar sporadisch of eens terloops ter sprake.
Wat zijn nou de hele belangrijke dingen om op te letten bij katten? Wat mag je wel en absoluut niet geven aan katten?
De ene informatiebron vindt gemalen rauw vlees met toevoegingen als oliën en groente (zoals Bandit) prima, de andere verafschuwt het weer en schaart het ook onder commerciële pulp en raadt enkel ongemalen vlees aan de botten aan. Wat is wijsheid? Bandit en Rodi komt hier wel eens in huis, wordt goed gegeten en is eigenlijk best handig (vind ik). Is het de moeite waard om een gehaktmolen aan te schaffen? Of is dat nergens voor nodig? (Rodi is het enige hier in de buurt verkrijgbare diepvriesvoer, voor Bandit e.d. moet ik een eind omrijden, vandaar dat het maar sporadisch hier in huis komt)
Mijn kat (bijna 2 jaar oud) heeft tot nu toe eigenlijk alleen nog maar gemalen versvlees en rauwe visfilet (dus zonder kop of graten) gegeten, dus ik weet niet of hij echt op botten wil gaan kauwen of zelfs die moeite zou willen doen. Is er een manier om hem dat aan te leren en wat is de beste manier om mee te beginnen?
Kortom: ga maar los. Ik ben benieuwd naar jullie top 10 van katten-barf-weetjes
Groet,
Caroline