Heb net even inkopen gedaan bij de groene slager. Viel niet mee, zeker niet voor een beginnend, nog vrij onzeker iemand als ik.
Ik begon: graag spiervlees voor de hond. Probleem: alles is spiervlees, ook hart, lever, nier etc. Uiteindelijk maar hele runderharten, niertjes en rundsoepvlees in stukjes gekocht.
Vervolgens: botten van jonge dieren hebben ze niet bij de groene slager. Dat wordt dan dus geen botten om te eten want ik wil het wel bij ekovlees houden.
Toen: rauwe kip. Werd me zo pertinent afgeraden dat ik het (nog) niet heb gedaan. Ik dacht ook zo van: Poncho krijgt nu een kleine week vers vlees, Bambi en Kit krijgen voorlopig half en half. Ik heb geen idee wanneer het maagzuur gereed is voor rauwe kip, en neem liever geen risico's. Als ik er aan toe ben, zal ik niet meer zeggen dat het rauw voor de hond is. Dat komt niet over, ook niet als ik het met argumenten bekleed (heb dit forum aangeraden maar was helaas tegen dovemansoren).
Wat trouwens heel bijzonder is (vind ik): Poncho heeft al drie dagen slechts één keer per dag ontlasting... (eerder altijd 2 x).