Hallo,
Vandaag had ik kleine kilo rundervlees goedkoper kunnen krijgen omdat het aan de datum was.
Had ik dit nog in porties van 60 a 70 gram in kunnen vriezen?
Ik vraag mij af of ik het toch had moeten kopen.
Groetjes, Ursula
Moderator: Lizzy
Henk en Donja schreef: In principe zijn die bacterien die het vlees bederven gewoon darmbacterien die in/op het vlees zitten. Eenmaal bedorven vlees kan wel slecht zijn vanwege het ranzig worden van vet toch?ik kijk helemaal niet zo nauw, als je er van uit ga dat menige hond, niet eens vers gevoerde hond, zich te goed doe aan vogel/vis/onherkenbare rottende vleeskarkassen tijdens een wandeling, dan zal een beetje overrijpe, of zelfs erg rijpe vlees geen probleem zijn hoor
Vlees dat ingevroren wordt op de houdbaarheidsdatum is nog 3 maand houdbaar bij -18C heb ik mij door de slager laten vertellen. Voor honden zal het dus allemaal prima zijn.