Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door caja
#691362
Kan iemand mij vertellen hoe een darmonderzoek in zijn werk gaat en of de hond daarvoor onder narcose moet? Een van onze engelse bulldog dames (bijna 11 jaar) heeft namelijk sinds maanden last van chronische diarree met af en toe wat bloed (door het persen). Ze is niet ziek, juist levendiger dan ooit. Uitgebreid ontlastingonderzoek gehad wat niks uitwees. Dus de volgende stap het darmonderzoek. Maar daar wil ik dus eerst meer info over hebben. Alvast bedankt voor jullie reactie! Een newbie op dit forum.  :confused1:
Door Lizzy
#691368
Gaan ze een colonscopie doen? Dan gaan ze met een cameraatje naar binnen. En ja, daar moet je voor naar een specialistische kliniek en zo'n onderzoek vindt inderdaad plaats onder narcose.

Wat eet je hond, als ik vragen mag? 
Gebruikersavatar
Door JolandaB
#691373
Bij ons in de kliniek wordt het zeer regelmatig gedaan.
Allereerst moet je hond 48 uur nuchter zijn. De hond wordt in slaap gebracht ( geen diepe narcose ) en dan wordt de scoop ( een soort slang waar een camera in zit ) naar binnen gebracht. Via die slang wordt er ook gespoeld anders zie je soms te weinig, nu wordt dus het colon helemaal bekeken en eventueel worden er kleine hapjes uit de darm genomen die weer worden opgestuurd voor onderzoek.
Na het onderzoek krijgt de hond een prikje in de spier waarna hij/zij weer vlot wakker is.
Door caja
#691374
Wat ze willen gaan doen weet ik niet precies. De dierenarts heeft alleen gezegd dat het de volgende stap zou zijn. Maar als het met een narcose moet, dan toch nog maar even niet gezien de leeftijd en de gevoeligheid van het ras voor narcose. Onze dame heeft op het moment LRD brokken van Trovet. Heeft enige verbetering opgeleverd sinds de Eukanuba, maar niet voldoende. Ze is in huis wel gelukkig weer droog. Alleen tijdens het wandelen poept ze dus te vaak en ziet het er niet uit wat er dus uitkomt. Ik heb Darmpro van Naf geprobeerd, maar dat was een ramp! Verder is ze wel energieker dan ooit! Wat misschien wel belangrijk is te vermelden, ze is schildklier patiënt en heeft al jaren L-Thiroxine.
Door Lizzy
#691377
caja schreef: Wat ze willen gaan doen weet ik niet precies. De dierenarts heeft alleen gezegd dat het de volgende stap zou zijn. Maar als het met een narcose moet, dan toch nog maar even niet gezien de leeftijd en de gevoeligheid van het ras voor narcose. Onze dame heeft op het moment LRD brokken van Trovet. Heeft enige verbetering opgeleverd sinds de Eukanuba, maar niet voldoende. Ze is in huis wel gelukkig weer droog. Alleen tijdens het wandelen poept ze dus te vaak en ziet het er niet uit wat er dus uitkomt. Ik heb Darmpro van Naf geprobeerd, maar dat was een ramp! Verder is ze wel energieker dan ooit! Wat misschien wel belangrijk is te vermelden, ze is schildklier patiënt en heeft al jaren L-Thiroxine.
Nou, als je hier toch bent, op Barfplaats, is het misschien niet zo'n gek idee om hier eens wat rond te lezen en te leren over gezonde hondenvoeding! Want ik zou zeggen: ga eerst maar eens heel voorzichtig over op versvlees met probiotica, voordat je dit onderzoek laat doen!
Door charmed
#691530
Hoi,

Een van mijn dames is 6 weken aan de diarree geweest. Heb je inmiddels al eens de eiwitten in het bloed na laten kijken? Want als een hond langere tijd aan de diarree is dan nemen ze geen eiwitten meer op.

En als de eiwitwaarde laag ligt in het bloed, zal de diarree aanblijven. Het eerste wat je dan moet doen is de eiwitten weer op peil brengen met gekookt eiwit (niet het eigeel, daar komen ze juist van aan de dunne) en hutenkase is ook een goede eiwitbron.

Ik zou eerst eens kijken of de eiwitten wel op peil zijn.

Gr. jacqueline
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door