Hallo,
Sinds een week heb ik een kitten (Moos) , zwaar verwaarloosd van het Pieterpad meegenomen. Volgens de dierenarts is hij ongeveer een 11 weken oud nu. Ik heb nog nooit eerder een kat gehad, maar ben me nu druk aan het inlezen op internet. BARF-voeding lijkt me erg gezond en ben vandaag dus naar de slagerij geweest, waar ik kippenlever, runderhart en kippenvleugel gekocht heb. Moos vond het allemaal heerlijk, maar het bot van de vleugel kreeg hij niet weg. Dat is normaal, begreep ik, dus toen heb ik het met de hamer plat geslagen. Alleen toen kreeg ik allemaal enorme splinters! Ik heb het niet gekookt of zo, maar ik vond dat de stukken best heel scherp waren en durfde dat zo echt niet te geven. Is dat normaal, had ik het nog meer moeten platslaan? Kippennekjes hadden ze niet bij die slagerij, kan ik toch beter daarmee beginnen, is Moos nu nog te klein om uberhaupt kippenvleugel-bot te eten (platgeslagen of niet?). Of, de kippenvleugels komen van een biologische slager, zou het misschien kunnen dat de botstructuur van een biologische kip harder is dan die van een bio-industrie kip?
Ik heb geen idee, heb hier dus ook geen ervaring mee, dus als iemand me kan vertellen of versplintering van ongekookte botten ook normaal is en wat ik daarmee moet doen?
Het liefst haal ik vlees toch bij de biologische slager, dus als ik een BARF-menu samen kan stellen zonder eendagskuikens, kippennekken, (want die hadden ze daar niet) dan zou ik dat wel prettig vinden. Die slager had overigens wel kippenkarkassen. Zijn dat ook betere botten om mee te beginnen bij een kitten?
Alvast bedankt,
Frederike