Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door lyadeh
#600772
Mijn dochter heeft twee half persjes van een jaar.Ze hebben beide last van reisziekte en het is jammer dat ze nooit zomaar even langs kunnen komen omdat elke reis een paar dagen van tevoren gepland moet worden. i.v.m de te nemen middelen .De dames krijgen Travilin en Kindival ,maar toch spugen en poepen ze hun reismandje onder!!Hebben jullie ervaring met deze middelen of nog beter weet iemand een middel dat  WEL helpt??EEn  van de poezen lijkt -na een paar keer de medicijnen gehad te hebben- een beetje positief te reageren.Maar afdoende werkt het niet.Wie kan mij adviseren????
Door Robian
#600814
Hoe worden de poezen vervoerd?

De reden waarom ik het vraag is omdat de kat van mijn moeder altijd spuugde en pieste in haar vervoersbox. Nu heeft ze poes aan een tuig op schoot en het probleem is opgelost.
Bij die kat was het dus puur stress van in de box zitten en niets kunnen zien.
Door lyadeh
#600825
Ja ze zitten beide in een reisbox , ze heeft ze thuis  wel goed aan de box laten wennen.Ze sliepen er zelfs in .Maar Luna is wel een enorme stresskip. Mika haar zus is idd. iets rustiger. en die spuugt en poept ook minder in de box.Maar mijn dochter moet ze ook vervoeren als ze alleen in de auto is ,op schoot wordt dan niets!!
Door Suzan54
#600906
Ze zijn nog jong begrijp ik. Het enige wat je dan nog kan doen is trainen, trainen en trainen. Als je bijv. thuiskomt van boodschappen doen, katten ieder in een eigen mand en even een blokje om. Zo kunnen ze er aan wennen.
Omdat dit zo zielig is, train ik mijn kittens al aan kleine autoritjes voor hun zevende levensweek.

Ik weet niet of ze samen in een box zitten, maar geef ze ieder een eigen omdat ze mogelijk elkaar versterken in hun stress. Tegen smerig worden door de spugerij helpt het om over hun kleedje een onderlegger te doen die het vocht opneemt. Die kan je dan als het nodig is ook weghalen zodat de smeerboel te overzien blijft.

Of die medicijnen werken? Ik heb ook een kat die door zijn fokster niet is gesocialiseerd op dit gebied en dat gespuug is heel zielig. Ik zorg bij hem voor een lege maag als er gereisd moet worden én echtvriend heeft een groot verbod op snelheid bij scherpe bochten en verkeersdrempels. Ooit gaf ik hem een Relaxpil die ik van iemand had gekregen omdat die de terugreis zo zielig voor hem vond. Ik heb de indruk dat die heeft gewerkt al zal het ook schelen dat we meer in een file hebben gestaan of stapvoets hebben gereden dan dat we konden opschieten. Inmiddels is hij er overheen gegroeid maar ik hou nog wel rekening met die maag en de rijstijl.

Heel veel succes voor deze twee katjes.
Door lyadeh
#600925
Ja ze zijn 15 juli 1 jaar geworden.IK had ook al voorgesteld - maanden geleden- om ze elke keer een klein stukje te laten wennen.Dat hebben ze wel een enkele keer gedaan,maar ik zal het ze idd. nog eens voorstellen.Ze zitten nu -in het begin niet - in een eigen box en dat hielp Mika wel!!!Die onderlegger is een goed plan,ik heb ze zelfs nog in huis (vanwege een plashond.)!!!Ze zijn er ook al achter gokomen dat langzaamer rijden en de bochten minder scherp nemen ;)ook wel helpt.Maar ze moeten zoveel wegen nemen waar je niet langzaak KAN rijden,dat dit bijna niet te doen is.Maar ik zal alle goede adviezen doorgeven!!!Wat is een relaxpil?????Ik hoop voor ze dat ze er idd.  overheen groeien.
Bedankt!!!!
Door Suzan54
#601134
De Relaxpil is iets kalmerends op kruidenbasis van de dierenspeciaalzaak.

Je moet er wat voor over hebben om je dochter over de vloer te krijgen :-)
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door