Supplementen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Supplementen

Berichtdoor Barfplaats

Edwin
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Di 17 Feb 2004, 13:03

Supplementen

Berichtdoor Edwin » Di 17 Feb 2004, 13:13

Graag wou ik weten welke supplementen er worden gegeven en hoe vaak? Ik denk hierbij aan alfalfa, waterkers, zeewier, visolie etc. Ik heb al behoorlijk wat boeken door genomen, echter ik word er nog steeds niet wijs uit wat betreft de supplementen.

Edwin
Lizzy
Moderator
Berichten: 62658
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Supplementen

Berichtdoor Lizzy » Di 17 Feb 2004, 22:42

Edwin schreef:Graag wou ik weten welke supplementen er worden gegeven en hoe vaak? Ik denk hierbij aan alfalfa, waterkers, zeewier, visolie etc. Ik heb al behoorlijk wat boeken door genomen, echter ik word er nog steeds niet wijs uit wat betreft de supplementen.

Edwin
Hoi Edwin, ja, dat is best een moeilijk punt... Ik denk dat iedereen hier anders mee om gaat. De een geeft de voorkeur aan supplementen (pillen en poeders) en de ander geeft helemaal geen supplementen omdat hij/zij vindt dat het allemaal in de voeding terug te vinden moet zijn. Ik denk dat de meeste mensen die net beginnen met zelf samenstellen meer supplementen geven dan mensen die al langer bezig zijn. Ik heb zelf ook wat vitamine/mineralenboeken bestudeerd en ik kijk hier welke voedingsmiddelen bepaalde vitamines/mineralen bevatten en ik zorg dat mijn honden deze bepaalde voedingsmiddelen binnen krijgen.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan zo weinig mogelijk supplementen. Ik probeer dus alles zoveel mogelijk vers te geven. Ik geef alfalfa, waterkers, zeewier dus allemaal vers. En ik gebruik dus geen pilletjes of capsules hiervoor.

Het enige wat ik geef is soms wat lijnzaadolie voor de omega 3 vetzuren. Ik denk dat ik dat 2 keer per week geef (je kunt ook visolie geven - dat is makkelijker opneembaar maar ik twijfel aan de betrouwbaarheid/kwaliteit van vele visolie's - ik geef daarom ook gewoon 2 maal vette/rauwe vis aan de honden).

En soms geef ik een theelepeltje tarwekiemolie per hond en zij wegen tussen de 25 en 30 kilo (1 maal per week, soms 2 maal) voor de vitamine E. Vroeger gaf ik capsules maar de vitamine E capsules zijn onlangs in opspraak gekomen. Er zou een ongezonde stof in zitten. Veel vitamine E supplementen zijn ook uit de handel gehaald....

En heel soms geef ik ze een halve theelepel levertraanolie per hond (alleen in de winter - laten we zeggen maximaal 1 maal per week). Voor de vitamine A en D geef ik ook rauwe eieren, kefir, groentes (beta caroteen - de voorloper van vitamine A), vette vis en orgaanvlees.

Heel soms geef ik wat spirulina of chlorella. Daar zitten wat vitamines en mineralen in. Maar ik praat dan over ongeveer 1 keer per twee weken een tabletje of 2. Ik vind dit wel een natuurlijk product en heb daar (vooralsnog) vertrouwen in.

Veel mensen geven standaard vitamine C. Ik niet. Ik geef dit alleen wanneer ze veel stress hebben gehad (dierenarts bezoek bijv). Ik geef al een hele tijd geen vitamine C meer en sinds ik het artikel van Mogens Eliasen heb gelezen, is mijn idee daarover bevestigd. Maar, ik denk dat als de baasjes roken dat extra vitamine C (en E) geen kwaad kunnen.

Sorry, geen pasklaar antwoord....
Groetjes, Lizzy
Edwin
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Di 17 Feb 2004, 13:03

Re:Supplementen

Berichtdoor Edwin » Wo 18 Feb 2004, 08:40

Hoe vaak geef je dan alfalfa, zeewier etc?

Edwin
debbymuch
1-ster
Berichten: 46
Lid geworden op: Wo 02 Apr 2003, 09:53
Contact:

Re:Supplementen

Berichtdoor debbymuch » Wo 18 Feb 2004, 09:28

ik ben twee maanden ook begonnen met vers/barf
nou ik heb me daar een potjes in huis gehaald. ::)
en na veel lezen blijk dat de helft al in het voedsel terug te vinden is :P
Lizzy
Moderator
Berichten: 62658
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Supplementen

Berichtdoor Lizzy » Wo 18 Feb 2004, 09:43

Hoi Edwin, ik maak 1 maal per week groentepuree en daar doe ik 1 bak alfalfa in. Iedere week. En 1 maal in de twee weken doe ik daar ook zeewier in.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Supplementen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten