Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#396600
Ik hoop dat het hier goed staat, maar ik heb een vraag aan jullie.
Waar zouden jullie voor kiezen; een dierenkliniek waar alles onder 1 dak zit, dus arts, radioloog, orthopeet e.d. of een kleinere praktijk met gewoon alleen een dierenarts.
De eerste is makkelijk met doorverwijzen e.d. en er is altijd een 24 uurs hulp, maar bij de tweede is het allemaal wat persoonlijker.
Ben erg benieuwd waar jullie voorkeur aan geven.
Door Marielle
#396603
Wij zitten nu met een kliniek met meerdere dierenartsen.
We vonden dat altijd prettig tot Cisy in het voorjaar met een huiduitslag te kampen kreeg en we bij ieder bezoek een andere arts kregen met een andere aanpak.
Het heeft dus ook niet geholpen. Dat kun je je wel voorstellen ::)
Door danielle1980
#396604
tja ik zit 2 klinieken, 1 in alphen, 1 in woerden.
in alphen ga ik alleen voor spoed heen,medicijnen enz
daar vraag ik altijd om 1 speciale da, die werkt met homeopathie, de anderen wil ik niet :-[
in woerden ga ik voor de wat ingewikkelder zaken, enten enz, daar zijn 2 da's waar ik heen ga, de andere dus ook niet. ;)

hier is geen enkele da in de buurt alleen klinieken.
dus kies ik hiervoor, door steeds dezelfde da te vragen blijft t dus persoonlijker. ;)
ze kennen dus al mn honden en weten hoe ik denk en honden voelen zich ook op hun gemak.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#396707
Persoonlijk heb ik het liefst een kliniek met alles (of veel) erop en eraan. Tot nu toe ben ik redelijk op mijn wenken bediend en lukte het ook altijd vrij makkelijk om als ik dat wilde met 1 da te maken te hebben. Nu ging bij beide klinieken hun voorkeur daar ook naar uit. Dat heeft natuurlijk z'n voordelen zoals de 24/7 bereikbaarheid en het feit dat je medische gegevens altijd beschikbaar zijn ook al staat er een andere da.
uhhhh, nu zie ik even geen nadelen, want omdat we bijna altijd met dezelfde arts te maken hadden wisten we ook heel goed wat we aan elkaar hadden.

Een praktijk met 1 da ben ik niet zo blij mee. Persoonlijke benadering leuk, ook niet altijd zo, en wat ik tot nu toe ben tegen gekomen hebben ze wel de neiging hopeloos achter te lopen met veel dingen. De bereikbaarhied is vaak nono. Daarbij weten 2 meer dan 1 en dat vind ik dan weer een voordeel van een ploegje onder 1 dak.
Door conleeuw
#396746
Ik heb een losse dierenarts, zij heeft een volledig uitgerust parktijk en doe echt alles ter plekken. Dus heb alle apperatuur in huis. Roto's maken, hart filmpjes, urine en bloed onderzoek (alle basis dingen)
Ik vindt het meest belangrijke dat je vertrouwen heb in je dierenarts en het goed met deze kan vinden, op een lijn zit met je dierenarts.
Ik ben bij een aantal dierenartsen op gesprek geweest en heb ze echt van alles en nogwat gevraagd, bij deze dierenarts heb ik een uitermate goed gevoel gehad.
Ik heb echt alle vertrouwen in haar. Dat was voor mij erg belangrijk, dat er foto's voor consult naar radioloog moeten gestuurd worden in geval van twijfel en of andere specialisten ingeschakeld moeten worden voor consult waar nodig vindt ik niet erg.
Ook dat gaat erg vlot moet ik zeggen.
Gebruikersavatar
Door Ivonne
#397894
tja, ik heb "van alles wat" gehad. Op zich heb ik geen voorkeur als de DA maar kundig is en zich kan vinden in wat ik belangrijk vind.

Nu zit ik bij een kliniek waar ze het vers voeren niet echt kennen. Het "probleem" daarbij is natuurlijk ook dat je pas naar een DA gaat als er iets aan de hand is en om dan nog het vers te promoten is lastig want ja... er is toch iets niet in orde op dat moment.

Ze zijn verder wel kundig en snel dus voor nu ben ik tevreden met de kliniek.
Door Laura W
#399421
Wij zitten bij een kliniek met drie dierenartsen en het bevalt goed. Ze overleggen ook als dat nodig is, drie weten tenslotte meer dan één en ze hebben alledrie wel een gebied waar ze extra gespecialiseerd in zijn.

Met het persoonlijke contact zit het ook wel goed, want met een 'veestapel' als de onze kom ik regelmatig bij de dierenarts, al is het maar voor voer of medicijnen, dus ik ken ze inmiddels alle drie. ;D

De ruime openingstijden en het 24 uur per dag beschikbaar zijn voor noodgevallen vind ik ook wel prettig. Als er iets is kunnen we altijd daar terecht.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door