[quote="Lizzy"]
Bij mijn weten bevat schapenvet weinig (of zelfs helemaal geen) omega 3 vetzuren. Schapen die gevoerd zijn met louter gras en die altijd alleen buiten hebben gestaan: die bevatten iets meer omega 3 als schapen die gevoed zijn met onnatuurlijke voeding en die binnen hebben gestaan. Zo bevat wild vlees ook meer omega 3 vetzuren als hun bio-industrie 'collega's'.
[/quote]
Moest even na denken; schapen die binnen staan.. in de bioindustrie of zo.. heb je dat? Schapen bioindustrie, dus die binnen altijd staan? Bij mijn weten - maar kan het helemaal fout hebben- staan schapen meestal buiten, teminste ik zie ze altijd buiten staan, ook in de winter.
Maar ik kan me vergissen...
Natuurlijk is visolie wat dat betreft beter.. maar de vervuiling is ook groot... dus wat je aan de ene kant verbeterd.. omega vetzuren.. bouw je aan de andere kant weer af..
Toevoegingen aan brokken.. wat denk je dan wat er voor vuiligheid zit in vis..
Wel eens gezeevist?? moet je de tumoren zien bij vissen..
moest even denken.. maar dacht; zal eens googlen.. want ik wist iets van PCB's en vette vis: (de omega's)
Voor het eerst hebben wetenschappers aangetoond dat mensen met hoge gehaltes PCB's (ten gevolge van de consumptie van vette vis die de PCB's opslaan in hun vetweefsel) in hun bloed meer leer- en geheugenproblemen hebben dan mensen met lage PCB-gehaltes. PCB's werden in het verleden op grote schaal gebruikt in isolatiemateriaal, fluorescentielampen, batterijen, enz.
De studie onderwierp 101 volwassenen tussen 49 en 86 jaar die geregeld met PCB's besmette vis aten aan een aantal kennis- en geheugentests en vergeleek hun resultaten met die van 76 mensen die weinig dergelijke vis aten. Bij de mannelijke viseters werd gemiddeld 15,2 ppb en bij de vrouwen 9.2 ppb PCB's in het bloed gevonden. De niet viseters hadden veel lagere PCB's gehaltes. De gemiddelde PCB-gehaltes bij volwassenen in de Verenigde Staten bedraagt 2 ppb.
Bron: Environmental Health Perspectives 2001, 605-611.