Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
jannie.van-mastrigt schreef:Ik heb de T.V. uitgedaan toen o.a. koe 'Truus' bij het slachthuis aankwam..... AwwwJa, toen ben ik verder gaan Netflixen
jannie.van-mastrigt schreef:Mandarijn en dat is nu precies het verhaal. 1 a 2 koeien/of paarden per hectare.Zat me net te bedenken als ze dat ook voor varkens zouden laten gelden, megastallen leeg zouden komen te staan. Want die schieten in Limburg en Brabant als paddestoelen uit de grond, terwijl ze geen grond hebben voor de mest van al die dieren.
Lizzy schreef:Maar laten we toch eerlijk zijn... Een dier is niks meer dan "zo'n ding dat ons wat oplevert". Je ligt als schaap pijn te lijden om een lam uit te persen, het is er nog niet uit en ze halen het bij je weg . Je bent drachtig, 9 jaar en ieder jaar een kalfje gegeven en hop je moet naar de slacht, inclusief je kalf. Maar gelukkig mag je met je groep vriendinnen . Respectloos, zoals de mens met dieren om gaat. En de boeren zijn daar absoluut niet als enige schuldig aan hoor. In de hele keten gaat het niet goed, van A tot Z. En ik vind dit dan ook wel echt een mega kritiekloos programma. Niemand stelt de vraag "waarom haal je dat lammetje nou gelijk bij de moeder weg?". Het is dus ZO erg dat het allemaal maar de normaalste zaak van de wereld is. Yuk.Maar dat dat lammetje direct weg werd gehaald bij boer Jan op Texel, is toch nog altijd de gevolgen van de zwoegerziekte bij schapen waar ze de vorige aflevering over hadden?
Mandarijn schreef:Maar dat dat lammetje direct weg werd gehaald bij boer Jan op Texel, is toch nog altijd de gevolgen van de zwoegerziekte bij schapen waar ze de vorige aflevering over hadden?Nee, dit is helaas standard operating procedure in de melkvee industrie.
Eigenlijk moeten we terug naar kleinschalige boeren bedrijven, maar ik vrees dat de banken en slachterijen een te grote rol spelen in deze bedrijfstak.
En we hebben een klimaat gecreëerd dat overal grote winsten gemaakt moet worden. Kleine beetjes winst is niet voldoende. En als "ons" vlees te duur is, halen we dat toch uit, Spanje, voormalig Oostblok, Zuid-Amerika of waar dan ook, omdat het lekker goedkoop is. Mensen moeten weer leren waarderen wat een goed stukje kwalitatief vlees is en daarvan leren genieten. Ja dat stukje is en kleiner en duurder dan die lap vlees in de supermarkt, maar smaakt wel tig keer lekkerder dan die smakeloze lap van de supermarkten