- di 25 okt 2016, 20:38
#3257519
Ik heb niet alles hiervoro gelezen, maar dit is wat ik op dit moment geef aan Armagnac met hoge leverwaardes.
25% koolhydraat
50% gekookt wit vlees, witvis
25% gekookte groenten
Het is het leverdieet van Charmed. Zij heeft hier veel (en positieve) ervaring mee je, kan haar ook altijd pb-en als je vragen hebt.
Koolhydraat in het leverdieet hoeft niet perse in de vorm van graan, je kan ook denken aan quinoa, boekweitgrutten, zoete bataat of desnoods aardappel.
Witvlees - heb ik na lang zoeken uitgevogeld - is alles behalve zoogdier. Dus alle gevogelte. En wivis. Witivis is bijv. koolvis, kabeljauw schelvis, heek. Zoogdiervlees produceert meer ammoniak dan gevogelte of witvis.
Armagnac krijgt dit nu een week of 6. Het gaat me steeds meer tegenstaan moet ik zeggen, ik heb het gevoel dat ik hem ernstig tekort doe, maar ik wil het wel de kans geven. En drie maanden dit leverdieet (3 maanden was voorschrift van Dr. Mandigers) zal hij wel overleven.
Mandigers raadde mij overigens ten zeerste af om rijst te geven omdat dat pieken in de bloedsuikerspiegel zou geven. Ook raadde hij soya af.
Armagnac geef ik verder nog Mariadistel, Curcuma en een algemeen kruidenmengsel (phyto-supplement van Carnivoer).
Een klein deel van de 50% vlees (circa 10%) vervang ik door zuivel in de vorm van magere kwark of huttenkase.
Meer geef ik niet omdat hij anders te slappe ontlasting gaat krijgen. Dat is natuurlijk iets wat hond-afhankelijk is. Een keer in de week vervang ik een deel van het spiervlees door gekookt ei. Compleet, dus met eigeel.
Armagnac weegt ca. 10,5 kg, is een actief baasje en eet van dit dieet 700 gram en blijft daarbij op gewicht.