Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3207900
De titel zegt het al zo'n beetje.
Tammo onze Hollandse herder reu van bijna 2 jaar kan nog steeds niet zo goed alleen zijn. WE zijn druk aan het oefenen en zitten nu onder de meest gunstige omstandigheden op 30 minuten ::)

Vanaf het prille begin hebben we eigenlijk al een oppas in huis voor de dagen dat wij werken. Zij is er na bijna 2 jaar wel klaar mee (heeft een eigen bedrijfje en is pas verhuist) en we zijn dan ook op zoek naar een nieuwe oppas.... Dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn :-\ Dus ik dacht misschien heeft iemand hier tips, kent iemand die net als de oppassen die we nu hebben nog studeert of vanuit huis kan werken. Het gaat om een dag of 3 in de week. Niet altijd volle dagen maar dat is vooraf lastig te zeggen omdat mijn vriend zijn tijden erg wisselen.

Tammo is een schat van een hond met wat (kleine) gebruiksaanwijzingen. De belangrijkste op dit moment is rust, rust en rust. We moeten hem met regelmaat terug op zijn plaats wijzen om de rust te nemen die hij nodig heeft. Doen we dit niet dan veranderd hij in een stuiterbal die op alles reageert :o
De oppasser krijgt dan ook voornamelijk de opdracht om zo goed als niets met hem te doen. Een zoekspelletje of braingame tussendoor maar dat is het wel. Geen lange wandelingen, niet teveel opwinding door spel, etc.

Bij voorkeur zouden we hem onderbrengen bij iemand die een rustige stabiele hond in huis heeft. Want ook daar kan hij nog wel wat in leren. Alleen is het niet de bedoeling dat hij dan naar buiten kan wanneer hij wil, kan spelen wanneer hij wil, etc. omdat hij dan weer niet aan zijn rust toekomt.
Eind vorig jaar hebben we hem 2 weken bij de trainer ondergebracht om te kijken hoe hij op andere (stabiele) honden reageert. En dat brengt echt wel iets. Daar kwam ook naar voren dat hij veel meer moest slapen dan hij tot dan deed. Maar oppassen bij ons in huis is ook mogelijk. Doen we nu ook. Een kennel of kleine oppas waar de honden niet in huis verblijven is geen optie. En zoals gezegd alleen blijven is voor nu ook nog geen optie dus een oppas die dus kinderen moet halen brengen, kleine boodschappen wil doen of wat dan ook is geen optie. O ja wij zijn dan ook nog van het positief trainen in de lijn van Turid Rugaas wat ook niet bij iedereen past :-\

Het is een hele waslijst :-[ maar weet je toevallig iemand, een kennis, vriend of heb je zelf tijd en wil je wel een centje bijverdienen of weet iemand een goed adres laat dan a.u.b. wat weten.
We pluizen nu een paar keer per week hondenoppas.nl af maar dat levert tot nu toe niet veel op.

Alle tips zijn welkom :)

Barfplaats wordt gesponsord door