Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Laika schreef:Waar ik heel blij van word is mijn hooikist. Gewoon simpel gemaakt van een ikea kubus (hol). Ik heb er een eenpersoons donzen dekbed in gepropt, en nu kan ik simpel zilvervliesrijst en stoofpeertjes laten garen zonder kans op droogkoken. Ook gebruik ik de kist om zelf yoghurt van rauwe melk in te maken. Lukt altijd en het mooie vind ik dat er helemaal geen snoer aan zit. Hij staat gewoon in de kamer.Als ik hem niet gebruik is het een handig tafeltjeHoe maak jij joghurt?
- pien - schreef:Hoe maak jij joghurt?Ik verwarm de rauwe melk tot 45 graden. Dan voeg ik per liter 4 eetlepels biologische yoghurt of biogarde toe en roer dat er voorzichtig doorheen. Daarna weer opwarmen tot 45 graden en overschenken in voorverwarmde glazen potten. Die zet ik 24 uur in de hooikist.
Els&Flow schreef:Afwasmachine, droger, onze Jura koffiemachine, de blender en de waterblazer. De waterblazer is multifunctioneel inzetbaar, erg handig.Nu maak je me nieuwsgierig. Waar gebruik jij die waterblazer dan allemaal voor? Ik gebruik hem voor de honden, om mezelf te ontharen na het kammen vd honden en als bladblazertje in de tuin maar verder kon ik er nog niet zoveel voor verzinnen?
Siberienne schreef:Nu maak je me nieuwsgierig. Waar gebruik jij die waterblazer dan allemaal voor? Ik gebruik hem voor de honden, om mezelf te ontharen na het kammen vd honden en als bladblazertje in de tuin maar verder kon ik er nog niet zoveel voor verzinnen?Voorzetje:
Laika schreef:Ik verwarm de rauwe melk tot 45 graden. Dan voeg ik per liter 4 eetlepels biologische yoghurt of biogarde toe en roer dat er voorzichtig doorheen. Daarna weer opwarmen tot 45 graden en overschenken in voorverwarmde glazen potten. Die zet ik 24 uur in de hooikist.Wat voor thermometer gebruik je?
Dan in de koelkast om hem wat meer op te laten stijven. Soms is de substantie wat te dun naar onze smaak (ligt er aan welke biogarde/yoghurt je gebruikt om te enten) dan laten we het uitlekken en maken we er hangop van. De wei die ik overhoud gebruik ik in het brood of pannenkoeken beslag.
Leontine schreef:Ik heb jaren met mijn kitchenaid brood gekneed, vond dat de thermomix het beter doet.Heb je de kleine Artisan die de meeste mensen hebben?
Verstuurd vanaf mijn Nexus 5X met Tapatalk
Anne in Duitsland schreef:Voorzetje:
- diepvries ontdooien
- verwarmingen schoonblazen
- filter van de robotstofzuiger schoonblazen
- snel drogen van de borstel van de robotstofzuiger nadat die de ingewanden van een door de katten naar binnen gesleepte muis een kwartier lang heeft rondgewenteld, zodat de darmen lekker strak om de borstel zitten en je de borstel echt absoluut moet uitwassen, omdat anders je hele huis naar vergane muis ruikt.
- en nog veel meer.
Siberienne schreef:Nu maak je me nieuwsgierig. Waar gebruik jij die waterblazer dan allemaal voor? Ik gebruik hem voor de honden, om mezelf te ontharen na het kammen vd honden en als bladblazertje in de tuin maar verder kon ik er nog niet zoveel voor verzinnen?Zandmonsters schoon blazen voor ze naar binnen mogen
- pien - schreef:Wat voor thermometer gebruik je?Ik gebruik een 25 cm. lange vloeistofgevulde (alcohol) thermometer (gekocht bij de brouwmarkt)
Krijg je van 1 liter melk ook 1 liter joghurt? Dit vind ik een stomme vraag maar ik breek er mijn hoofd over en kom er maar niet uit
Laika schreef:Ik gebruik een 25 cm. lange vloeistofgevulde (alcohol) thermometer (gekocht bij de brouwmarkt)En hoe lang kun je die yoghurt dan bewaren (want van rauwe melk en niet verhit geweest tot 70C)?
Ja, je maakt van 1 liter melk 1 liter yoghurt.