2e kerstdag vieren we hier met de familie en gaan we de appie leegkopen op kant en klare oven gerechten.
In mijn fornuis zitten 3 ovens, een grill en dan nog de combi in de bijkeuken dus ik kan veel tegelijk klaarmaken.
Laatste keera dat ik echt heb gekookt met kerst was voor de kinderen. Dat waren 8 of 7 gangen en tussengangen. Ik heb toen wild-zwijn filet geserveerd als hoofdgerecht. In de oven geroosterd op een bedje van groenten. Van de aanbaksels een wildsausje gemaakt met een scheutje port. Wild zwijn kook je in principe helemaal gaar dus kan goed als zwangere.
De geroosterde groenten als bijgerecht, samen met sperziebonen in spek, en gebakken aardappeltjes geloof ik. Verder eerst als amuse een zalmtartaar ( mocht toen als zwangere nog mits echt vers van een goede visboer en niet vacuüm verpakt geweest) een ossenstaart soep onder dakje van bladerdeeg, bospaddestoelen salade met gerookte eendenborst, spoom, hoofdmaaltijd, kaas, koffie met likeur en dessert.
We hebben een uur of 3 aan tafel gezeten en je moet er echt op letten dat je de gerechten klein houd. Heb alles zelf gekookt toen. Was een dag of 2 keukenwerk.
Jaar daarna hoogzwanger en niet gekookt, jaar daarna met baby, niet gekookt, jaar daarna weer hoogzwanger en gevolgd door weer een jaar met baby en nu te druk met 2 Kids en hond om echt weer een dag of 2 puur te koken helaas. We hebben ook eindelijk weer een kerstboom! Op een tafeltje met een hekje er omheen maar dat mag mijn pret niet drukken
Heel veel succes!