Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3142166
Mijn verhaal begint Woensdagavond. In in 2 uur tijd was Phoebe plots van achter fietsers aan rennend ineens doodziek. 's Nachts naar de dierenarts geweest, bloed geprikt, dat werd de volgende ochtend onderzocht, urine onderzocht op baarmoederonsteking, maar niets te zien. Ze was vorige week nog loops, erg kort achter elkaar, maar ja, nooit kan je iets voorspellen. Echo gemaakt, baarmoeder was rustig, maar lever onrustig. Bloedje kwam vanmorgen, leverontsteking, leverwaardes afwijkend en  LDH was verhoogd. Maar geen ontstekingswaarden.

Afbeelding

Die ochtend zelf nog even naar het Ziekenhuis voor de resultaten van mijn allergietest. We hebben niet gevonden wat er in het ZKH getriggerd kan hebben. Maar ze vonden wel wat bijzonders qua allergie. Ik ben allergisch voor Arnica Montana, Arnica Montana, Chamomilla Recutita, Chrysantheneum Parhenium, Acihllea Millefolium en Tanacetum vulgare. Kan voorkomen in Cosmetica (Shampoos, conditioners, cremes, loitons, lip balsem. Snoepjes op basis van kruiden, verschillende zalven die roodheid en zwelling tegengaan (joepie) dus als je al netelroos hebt ben je niet gezegend
Ben dus ook voor de originele planten allergisch. Vandaar dat ik vaak hele dagen loop te niezen.

Thuisgekomen was Phoebe achteruitgegaan en daarom hebben we gekozen om een infuus aan te laten leggen en haar thuis te verzorgen. Dus weer naar de dierenarts en infuus aan laten leggen, instructies mee. Daarna weer naar huis.

Gisteravond bleef ze achteruitgaan dus met spoed naar de kliniek gegaan Phoebe, temperatuur bleef stijgen ondanks AB, en pijnstillers. Ze was zoo ziek, zoo ziek.

Daar gekomen weer een echo gemaakt, dat leek op een baarmoeder ontsteking, maar kwam absoluut niet overeen met de bloeduitslagen die ze hadden. Daar hadden ze een leveronsteking gezien en het LDH was verhoogd, dus dat zou betekenen dat ze afgevallen was, Maar vreemd genoeg had ik deze week het idee dat ze enorm aan was gekomen. Wat ik ook niet kon beschrijven. Ik dacht dat ik mij dat verbeeld had. Ik had wel haar Bandage groter gezet, omdat ze naar mijn idee wat moeilijker liep.

Afbeelding
Het was een groot mysterie, alle organen waren gaaf intact, ze zijn alles bij na gelopen, de darmen helemaal. Ook de baarmoeder zag er heel mooi uit. Ze hebben nog overwogen om deze er uit te halen, maar de risico's worden dan te groot voor haar. In de buik troffen ze allemaal witte vlokken aan. Dit noemen ze Steatitis. Steatitis staat voor ontstoken vetvlokken. Dit is heel zeldzaam. Het kon volgens de dierenarts een samenhang zijn van de zeldzame stofwisselingsziekte, leverontsteking en haar vetbulten die ontstaan door de stofwisselingsziekte, want ze zit er helemaal vol mee. Het staat wel beschreven ergens zei de dierenarts, maar er is bijna niemand die het ooit in het echt gezien heeft.

2 uur lang hebben 2 dierenartsen aan haar geopereerd! Dit hebben ze nog nooit meegemaakt. Mocht ze vannacht nog een koortspiek krijgen (voor 9 uur morgenvroeg) Dan morgen bellen en direct een echo maken. Helaas dit komt altijd terug, omdat ze de buik niet helemaal schoon kunnen krijgen van de vetvlokken. De baarmoeder eruithalen was dus een groot risico, want waar een grote leegte is kan zich weer ontstoken vet nestelen. Het kan terug komen binnen 3 dagen, binnen een week of binnen een paar maanden, maar 1 ding is zeker. Het komt terug
frown emoticon

Vannacht gestart met AB en een hoge dosering Prednison om de ontsteking in de buik zo hard mogelijk tegen te gaan en de kans op een snelle retourkomst van de vlokken te verkleinen. Als ze zo rond 9 uur nog een koortspiek zou krijgen moest er weer een echo gemaakt worden en eventueel een operatie. Gelukkig is na vannacht de koorts gezakt. ZE heeft nu alleen nog moeite met de temperatuur regulatie, temp. bleef steeds kleine stukjes dalen. Nu even tussen wat kruiken gelegd, niet te warm. En de laatste meting was weer boven de 38.

Nu hebben beide zusjes dus samen een leverontsteking. Prudence al vanaf februari en Phoebe sinds kort. Maandag maar weer eens bijpraten bij de specialist hoe nu verder.
Laatst gewijzigd door charmed op vr 21 aug 2015, 20:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3142217
Jeetje wat erg.. :o :(
Ik vind het zo verschrikkelijk voor jullie, elke keer lijkt het weer beter te gaan, nieuwe hoop en dan toch weer zoiets verschrikkelijks  :'( Heel veel sterkte en beterschap voor de patiënt(jes)  :-*
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door