Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Quinta
#3130229
Er zijn al enkele topics aan dit onderwerp gewijd, dus komt dit misschien een beetje als mosterd na de maaltijd. Maar we krijgen er steeds meer mee te maken. Als je op straat iemand met een jonge hond aanspreekt en vraagt waar komt hij vandaan? Is in veel gevallen het antwoord uit Roemenië of Griekenland  en noem maar op.

Op dit moment is de regering, Raad van Beheer  etc. er alles aangelegen om de broodfokkerij in Nederland uit te bannen. Argeloze nieuwe hondenbezitters te beschermen tegen louche hondenhandelaren die zieke, niet gesocialiseerde hondjes aan de man proberen te brengen.

Ik durf deze vergelijking hardop te zeggen, want de mensen die vrachten vol hondjes uit het Oostblok e.d. transporteren, prijzen hun waar op dezelfde manier aan op Marktplaats en Facebook e.d.. De advertenties zijn zo mooi en medelijden wekkend: Lief schattig hondje wil zo graag een warm nestje …… blabla……

In de praktijd gaat het hierbij heel vaak om hondjes die een slechte gezondheid hebben. Logisch ze zijn in hun eerste levensmaanden veel te kort gekomen. In bijna alle gevallen gaat het om slecht gesocialiseerde honden. Ook logisch als ze op een vuilnisbelt geboren worden en iedereen ze verkettert.  Ik ken iemand uit mijn buurt die spijt heeft als haren op haar hoofd.  Ja hoe gaat het? Als je zo’n hondje een paar dagen in huis hebt doe je hem niet meer weg. Je zit alleen wel een leven lang met de ellende. Deze ellende willen we juist voorkomen door de broodfokkerij uit te sluiten.

Ikzelf zou als ik moet kiezen liever een pup van 8 weken bij een broodfokker ophalen, dan een pup van 4-5 maanden uit het oostblok krijgen. Vaak kunnen die hondjes niet  eerder op transport en moeten ze soms ook nog met alle geweld op zo jong mogelijke leeftijd gecastreerd worden. De gezondheidsrisico’s zijn net zo groot, maar als ik een pup van 8 weken bij een broodfokker ophaal kan ik zelf tenminste op sociaal vlak het één en ander sturen.

De argumentatie dat deze hondjes gered moeten worden gaat er bij mij niet in. Op dit moment verblijven er 400 honden al langere tijd in Nederlandse asiels. Ook zijn er talloze mensen die het leuk vinden een keer een nestje met hun hond te hebben. Ook deze goed gesocialiseerde hondjes dienen dan aan de man gebracht te worden. Als je het nobele doel hebt om ver weg alle straathonden naar Nederland te halen hou je dat fenomeen van zwerfhonden daar vanzelf in stand.

Ik ben me bewust dat ook mensen die volgende week met hun camper naar Spanje reizen om een vracht honden  op te halen dit lezen en het totaal niet met mij eens zijn. Maar van mij mag deze hondenhandel verboden worden.
Gebruikersavatar
Door Sher
#3130245
Neem jij toch lekker een hondje uit de broodfok.  O0
Ik houd het wel bij mijn slecht gesocialiseerde ongezonde hond uit Spanje en wacht wel af of jij er voor zorgt dat ik een volgende keer niet weer zo'n gruwelijke miskoop kan begaan.  ;D
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3130250
Tja, ja nou, wat zal ik zeggen....tot op ene bepaald punt kon ik je volgen, maar als je naar dierenbelangen kijkt en niet naar ikke ikke ikke, dan vind ik de stelling dat jij liever een broodfokpup met 8 weken hebt dan een op de vuilnisbelt geboren hondje er eentje om snel met een bakkie ijsthee weg te spoelen. Het gaat bij broodfok nou eenmaal niet alleen maar of de hundjes leuk gesocialiseerd zijn. 1 blik in een puppenfabriek en je zou bij alles wat daarmee te maken heeft of wat dat steunt keihard weg moeten lopen.

En die dooddoener over die nederlandse asiels ken ik nu wel, wat er zit is dikkop of gestoorde mechelaar, dus geen geneuzel over keus zat als je zo nodig wat moet redden.

Eindconclusie voor mezelf...alles beter dan een broodfokhond.
Door Lizzy
#3130252
Wat is er mis met gewoon een goed gefokte pup? Waarom een pup uit de broodfok, waarvan je dan willens en wetens mee werkt aan het in stand houden van gruwelijke mishandelingen richting de moeder van de pup? Echt he. Never nooit niet een pup uit de broodfok. Het idee alleen al :-X
Door Quinta
#3130255
Natuurlijk raad ik niemand aan om een hond uit de broodfok te kopen. Een levensgrote kans op een mislukking. Deze vergelijking maak ik alleen maar omdat ik niet begrijp waarom je wel via een E-mailtje een hond in het buitenland wil bestellen. Ik wil met beide kampen niets van doen hebben.
Hulde aan de Nederlandse fokkers die al of niet rashond hun nest met de grootste zorg omringen.

Begrijp me dus niet verkeerd s.v.p.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3130256
Oh ja en aangezien de grootste pupfabrieken/broodfokkers in nederland RIJKSERKENDE kennels zijn valt het wel mee hoor met die regering die er alles aan gelegen is om de broodfok uit de bannen. En de RvB die blaat maar wat, laat die eerst maar de eigen stoep schoonvegen.
Gebruikersavatar
Door Lizetta
#3130260
Angelique schreef: Tja, ja nou, wat zal ik zeggen....tot op ene bepaald punt kon ik je volgen, maar als je naar dierenbelangen kijkt en niet naar ikke ikke ikke, dan vind ik de stelling dat jij liever een broodfokpup met 8 weken hebt dan een op de vuilnisbelt geboren hondje er eentje om snel met een bakkie ijsthee weg te spoelen. Het gaat bij broodfok nou eenmaal niet alleen maar of de hundjes leuk gesocialiseerd zijn. 1 blik in een puppenfabriek en je zou bij alles wat daarmee te maken heeft of wat dat steunt keihard weg moeten lopen.

En die dooddoener over die nederlandse asiels ken ik nu wel, wat er zit is dikkop of gestoorde mechelaar, dus geen geneuzel over keus zat als je zo nodig wat moet redden.

Eindconclusie voor mezelf...alles beter dan een broodfokhond.
Volledig mee eens!
En die hondjes uit de broodfok kennen echt 0,niks, krijgen zelfs geen opvoeding van de moeder... Een hondje geboren op een vuilnisbelt heeft een veel stimulerender omgeving. Die honden zijn vaak veel beter in hondentaal dan de meeste NL honden  ::)

De NL asiels zitten niet vol! En wat er zit, heeft zo'n waslijst aan gedragsproblemen, daar wordt je echt niet vrolijk van. Wat er makkelijk plaatsbaar is, is echt zo weg hoor...
Door Lizzy
#3130261
Quinta schreef: Natuurlijk raad ik niemand aan om een hond uit de broodfok te kopen. Een levensgrote kans op een mislukking. Deze vergelijking maak ik alleen maar omdat ik niet begrijp waarom je wel via een E-mailtje een hond in het buitenland wil bestellen. Ik wil met beide kampen niets van doen hebben.
Hulde aan de Nederlandse fokkers die al of niet rashond hun nest met de grootste zorg omringen.

Begrijp me dus niet verkeerd s.v.p.
Je hebt dus een probleem met de buitenlandse honden. En ik vind het prima dat je dat aan de kaak wilt stellen alleen is dan de vergelijking met de broodfok misschien niet zo handig gekozen....?
Door lianneke
#3130264
Misschien had je het beter anders kunnen stellen dan want ik vind de vergelijking totaal mank gaan.
Ik vind dat er geen enkele reden is om een hondje uit de broodfok te nemen.
Alsof er geen andere keus is dan of broodfok of een verweggiestan hond.
Gebruikersavatar
Door Sher
#3130268
Een hond is in principe je maatje, een metgezel. Ik denk dat mensen daar te licht over denken en aan de aanschaf van hun nieuwe koelkast nog meer tijd besteden.
Het is nu eenmaal niet zo dat je heel simpel naar een willekeurig fokker kunt gaan en dan klaar bent. Er zijn heel weinig fokkers, waar ik een pup van zou willen en er zijn ook heel weinig stichtingen waar ik een hond van zou willen.
Je moet gewoon zelf heel erg kritisch zijn en dan nog koop je een levend wezen, waar geen levenslange garantie op bestaat.
Met jouw knuppel in het hoenderhok, geef je naar mij het signaal dat je het kritisch nadenken wil overslaan en lekker wilt chargeren. Dat is prima, maar dan heb ik ook geen trek in serieuze argumenten.
Misschien moet je nog even goed nadenken waar je nu eigenlijk een probleem mee hebt, voor je mensen die er heel goed over nagedacht hebben en goed bezig zijn, tegen de schenen schopt.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3130269
Lizzy schreef: Je hebt dus een probleem met de buitenlandse honden. En ik vind het prima dat je dat aan de kaak wilt stellen alleen is dan de vergelijking met de broodfok misschien niet zo handig gekozen....?
Die is heel onhandig gekozen, want het ene probleem is ook vele malen groter dan het andere. Wie tovert nog even dat lijstje naar boven over hoe ons hondenpark is samengesteld?

Afijn, dat lijstje gaf iig heel duidelijk aan dat de stroom buitenlanders maar een ageneppes smal beekje is tov de stroom broodfokhonden in nederland. Weinig mensen die ook trots, semitrots of gewoon vertellen dat ze hun pup in baarle-nassau of welk ander fris kenneltje in Nl of Belgie dan ook en er zijn natuurlijk ook geen fora speciaal voor broodfokpuppen e.d.  Waardoor de focus automatisch komt te liggen op enerzijds rashonden en anderzijds buitenlanders, terwijl die andere groep vele malen triestmakend groter is.

Uiteraard zou iedereen in een ideale wereld een netjes gefokt dier moeten willen kopen, dan mag je die stamboom van mij nog houden, want dat garandeert ook geen netheid. Maar zoals met zoveel dingen, leven we niet in een ideale wereld.
Door keetje
#3130270
Toen Keet er niet meer was heb ik gezocht in asiels en herplaatsingsite's. In binnen EN buitenland.

Mijn (!) mening is, als er een klik is maakt het mij geen moer uit waar de hond vandaan komt.
Ik zag in een buitenlands asiel een hond die me erg aansprak alleen de tijd was toch nog niet rijp voor een opvolgster van Keet. De bewuste hond is naar Nederland gekomen en is een superhond.

Na Luna komt er weer een herplaatser, een oudje dan. Ik ga dan weer zoeken en als er een hond zit waar ik een klik mee heb en die zit in Nederland dan is dat fijn , zoniet dan komt er gewoon een hond uit een asiel in Andalusië ofzo.
Door zurca
#3130272
Jaaaa leuk, laten we weer een topic beginnen over de buitenlandse hond ::)
Quinta schreef:

De argumentatie dat deze hondjes gered moeten worden gaat er bij mij niet in. Op dit moment verblijven er 400 honden al langere tijd in Nederlandse asiels.
Deze dooddoener zegt mij genoeg, iemand die weer is wat roept maar ondertussen niet verder kijkt dan de neus lang is.
Ja er is genoeg kaf tussen de "aanbieders" van buitenlandse honden net zoals dat er is tussen de "aanbieders" van rashonden. Gelukkig zijn er ook organisaties die wel met verstand van zaken honden vanuit het buitenland bemiddelen.
Gebruikersavatar
Door Lazy Garfield
#3130276
Angelique schreef: Tja, ja nou, wat zal ik zeggen....tot op ene bepaald punt kon ik je volgen, maar als je naar dierenbelangen kijkt en niet naar ikke ikke ikke, dan vind ik de stelling dat jij liever een broodfokpup met 8 weken hebt dan een op de vuilnisbelt geboren hondje er eentje om snel met een bakkie ijsthee weg te spoelen. Het gaat bij broodfok nou eenmaal niet alleen maar of de hundjes leuk gesocialiseerd zijn. 1 blik in een puppenfabriek en je zou bij alles wat daarmee te maken heeft of wat dat steunt keihard weg moeten lopen.

En die dooddoener over die nederlandse asiels ken ik nu wel, wat er zit is dikkop of gestoorde mechelaar, dus geen geneuzel over keus zat als je zo nodig wat moet redden.

Eindconclusie voor mezelf...alles beter dan een broodfokhond.
Ik ben het wel met TS eens dat de asiels hier overvol zitten en ik het ook niet zo nodig vind een hond uit het buitenland te halen.
De stelling dat in nederlandse asiels alleen maar dikkoppen of gestoorde mechelaars zitten gat me wat ver, er zullen ook genoeg andere honden zitten toch. En daarbij zijn er voldoende betrouwbare herplaatsings sites op internet te vinden.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door