Inmiddels weet ik waarom Leon de laatste maanden (!?) zo slecht at en waarom zijn huid zo schilferig werd. Hij blijkt chronische pancreatitis te hebben, waarschijnlijk al een hele tijd, maar het is nu - om onduidelijke redenen - verergerd. Toen het braken begon - en niet ophield - heb ik er maar eens een bloedonderzoek en een echo tegenaan gegooid.
Ik heb carnibest pancreas besteld en verse pancreas, maar dat weigert hij te eten. Als ik had geweten dat dat zo ontzettend glibberig en snotterig zou zijn had ik het niet eens besteld, want hij heeft nog nooit iets glibberigs opgegeten. En aangezien de werking verdwijnt bij verhitten, heb ik er niks aan.
Ik heb BP doorgespit op 'pancreatitis' en 'pancreas' en ben weer een stuk wijzer geworden, met name het artikel dat Lizzy in de bibliotheek heeft geplaatst.
Op dit moment staat er een pan rijst op het vuur met mager rundergehakt in een 2/3e-1/3e verhouding.
Wat ik echter NIET heb kunnen vinden is wat ik op de lange termijn voor hem kan koken, om het een complete voeding te maken. Aangezien hij het eigenlijk al heel lang niet zo goed doet op rauw, kon het wel eens een hele lange periode gaan worden waarin hij zelf gemaakt eten moet krijgen.
Is er iemand die lange tijd zelf voor de hond heeft gekookt? Wat heb je voor ingredienten gebruikt? Nog supplementen?
Alvast bedankt voor het meedenken!
Mijn zieke mannetje
Hij krijgt tramadol tegen de pijn en emeprid tegen de misselijkheid om hem te ondersteunen. Braken heeft hij deze week nog niet gedaan, maar hij eet vrijwel niets. Hopelijk wil hij straks wel wat van zijn rijst met gehakt prakje.