Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Vlekje2
#3073245
Beste allemaal,
Vlekje kwam 3weken geleden binnen met een wondje aan zijn lip. We hadden toen niet in de gaten dat zijn hoektand halverwege was afgebroken. Daar kwamen we pas na drie dagen achter. Toen en nu nog steeds merken we niets aan Vlekje. Vrolijk en eet goed. Hij is pas 9 maanden. Toch pas even naar de DA geweest. Die geeft aan toch de kies te trekken of een wortelkanaal behandeling te geven ivm eventuele infecties via het openliggende wortelkanaal. Maar ja, wat te doen? Wie heeft een goed advies?
Gebruikersavatar
Door Inouchka
#3073284
2 jaar geleden precies zelfde mee gemaakt met ons meisje. Afgebroken hoektand. Bij haar was het ook het tandvlees rood, dus ontstoken, daarom toch maar de beslissing genomen om hem te laten trekken. Bij haar merkte we er niets van, ze at en dronk ook gewoon, we kwamen het te weten bij haar jaarlijkse controle, dus hoe lang zij zo heeft rondgelopen daarmee hadden we geen idee van. Persoonlijk zou ik de raad van de DA opvolgen, want mocht het gaan ontsteken ben je verder van huis, ze kunnen daar serieus ziek van worden als ze er te lang mee rond lopen met een ontsteking. Moet er alleen wel bij vertellen schrik niet van de rekening! Wij kregen eentje van €380 op de mat. Met meisje (en zelfs 3 tanden minder) gaat alles goed, ze eet netjes, heeft geen beperking om te barfen, alleen doet ze er wat langer over :).


Sent from my iPhone using Tapatalk

Barfplaats wordt gesponsord door