Bonitaenderest schreef:
Ik zou graag willen weten wat ik hier het beste nog aan toe kan voegen. Van slager bestaat meestal uit pens , kippen poten en vleugels , runderen bot , hart en soms koeien en schapen koppen.
Dan blijft er over: muis, rat, konijn, wild en tam (vleesbot, spiervlees en orgaanvlees), gerbil, polderhoen, vleesbot/orgaan/spiervlees (biologische kip), biologisch rund (spiervlees en orgaanvlees), lamsribben, lamsvlees, lamsorgaan, geitenvlees, geitorgaan, jonge geitjes (via lijntjes of Degomeat), kwartel (heel, karkas of gemalen), parelhoen (meestal vleesbot), patrijs (heel/vleesbot), haas (karkas of orgaan), gans (heel, spiervlees, vleesbot of orgaan), fazant (vleesbot, boutjes), en verder nog kangoeroe, lama, zebra, krokodil, hert, ree, paard/veulen, kalkoen, zalm, haring, sprot, wijting, capelin, sardientjes, spiering, tonijn, eend, zwaan, en vast nog wel meer wat ik vergeten ben. De lijst van dieren die je kan voeren is eindeloos, alleen van grotere dieren moet je oppassen met botwerk (paard, rund etc.) maar ook dat kun je allemaal vinden met de zoekfunctie.
Welke smuldier geef je?
Owh edit: smuldier compleet is de naam, sorry. Via
http://www.voerwijzer.com/smuldier-kompleet zie ik ook dat geen van de drie smaken compleet is, dus het is zeker nuttig en handig een eigen menuutje te maken waarbij je dit niet meer nodig hebt. Je weet niet hoeveel lever bijvoorbeeld erin zit, behalve dat er geen bot in zit, en dat 80% vlees is bij Vlees compleet. Maar het zou dan zo kunnen dat van die laatste procenten 15% lever is en 5% hart, dan moet je zeker geen lever meer bijvoeren (voor katten althans) en voer je weinig hart. Zolang je dat niet weet zou ik in ieder geval geen orgaan gaan toevoegen. Bot kan eventueel wel, want dat zit er niet in. Maar dat is mijn mening.