Na Hope en Nelson gaat ook San, de rottweiler van mijn schoonouders, over op vers vlees.
San is een teefje, gesteriliseerd, van vier jaar. Ze weegt om en nabij de 30 kg en heeft altijd brokken gehad (diverse "goede" merken) en deed het daar op zich goed op. Totdat ze een maand geleden ineens haar urine liet lopen in huis, en later pijn leek te hebben bij het plassen. Na wat onderzoeken door de dierenarts bleek dat San blaasgruis heeft. Ze kregen een zak brokken mee van Royal Canin, urinary en daarmee zou het dan over moeten gaan.
Op zich gaat het ook over, alleen San vind de brokken niet lekker, ze wordt er dunner van en het is peperduur. Schoonouders willen over op vers vlees omdat ze zien dat Hope daar zo van is opgeknapt en ze gelezen hebben wat voor rotzooi (en zout!) er in die urinary zit.
Voor barf hebben ze simpelweg geen tijd. Dat snijden, bestellen, uitrekenen, ontdooien etc, dat zit er gewoon niet in en dat begrijp ik best. Daarom willen ze graag kvv gaan voeren.
Mijn vraag is dan ook, welke kvv is goed (of beter gezegd: zijn goed), en wat moet ik toevoegen om die blaasgruis onder controle te krijgen/houden?
Ik heb gezegd dat ik ze graag wil helpen met een goed menu voor San, maar ik geef zelf barf en heb totaal geen verstand van kvv. Ik begrijp dat je zo veel mogelijk diersoorten afwisselt en je er nog wel het een en ander aan kan toevoegen (een eitje, een visje etc).
Als het nu een gezonden hond was wist ik het wel, maar dan samen met die blaasgruis vind ik het even lastig. Iemand met tips?
@ moderators: ik vrees dat ik het in de verkeerde categorie heb gezet, sorry!