Hoi mede forumleden
Hier volgt een verslag van hoe wij tegenwoordig snoepjes maken
Zoals iedereen wel weet is het maken van oa runderlong snoepjes best wel veel en een lastig werkje.
Ik heb daar het volgende op bedacht.Ik maak gebruik van een snijmachine om de runderlong in bevroren toestand te snijden.
Allereerst heb je natuurlijk een runderlong nodig
Dus naar het slachthuis om runderlong en kopvlees en pens etc te halen.
Oooohhh baasje heeft weer hapjes gehaald
Het lijkt hier wel een slachthuis.
Vervolgens laat ik de runderlong ontdooien en verwijder het vet en de luchtpijp.
De luchtpijp maak ik schoon en die kan al in de droger.
De runderlong stop ik in een binnen(bloem)pot.
En gaat vervolgens weer in de vriezer.
Als de runderlong weer bevroren is (en dat gaat best snel).
Haal ik hem uit de vriezer.
Is het al klaar
En vervolgens ga ik er plakken van snijden op een snijmachine.
Deze plakken laten zich gemakkelijk in stripjes snijden zolang deze nog bevroren zijn.
En deze stripjes gaan vervolgens op de roosters van de droogmachine.
Ik ben hier mee ongeveer 25 minuten mee bezig en dan heb ik de 10 roosters van de droogmachine vol.
Dit is de volgende dag het resultaat.
Hehe is het nu eindelijk klaar
Op de laatste foto zie ook een rooster met vis garnalen en luchtpijp.
Zo en nu kunnen de honden lekker smullen
M,V.G. Henk en droogze