Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door hamada
#3007260
Een tijd geleden stond hier een tip over het schillen van een pompoen. Dit zou gemakkelijker gaan als de pompoen in de oven of magnetron verwarmd wordt. Ik weet niet meer precies hoe het zat. Weet iemand het nog wel?
Alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Door pike
#3007563
Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar als je de pompoen in de oven roostert hoef je hem niet te schillen en is die schil gewoon eetbaar. (Volgens ah  ::)) Maar dan is hij er ook gemakkelijk af te halen.
Door Tanna
#3007581
Als ik de pompoen al schil -meestal is dat niet nodig - snijd ik hem in punten en schil die punten. Met een gewoon koksmes trouwens, niet gekarteld.
Door Nynke
#3007649
Fenixjuh schreef: Ik gebruik 'gewoon' een dunschiller. .
ik ook  :) :)  maar dat is natuurlijk wel het makkelijkst met een pompoen met een gladde schil  :P
Door Tanna
#3007672
koekje schreef: Neem een biologische. Die hoef je niet te schillen.
Dat vergat ik erbij te schrijven. Wij eten alleen maar biologisch, dan vergeet ik weleens dat niet iedereen dat doet.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door