- wo 01 okt 2014, 14:39
#2998897
Dag,
Fasco's menu had ik al eens gepost, maar ik zal het hier nog eens kort weergeven.
Hij krijgt 375 gr per dag, met daar bovenop groentenmix.
Hoe het menu er precies uitziet hangt af van wat ik krijgen kan. Hier in Zuid Frankrijk kun je niet makkelijk aan echte specifiek op Barf gerichte spullen kopen dus ik moet het echt zelf samenstellen op basis van wat ik bij de gewone slager, supermarkt of markt vind.
In principe ziet het er zo uit:
'smorgens. 2 a 3 kippenvleugels (150gr)
's avonds Vleesbot ( plm 225 gr) plus 30 gr. ingewanden plus 30gr groentenmix.
Vleesbot is afwisselend
Kwartel (heel)
Kippenrug, kippendij,
Konijn (in stukken van plm 200 gr gehakt)
Eendenpoot (manchon heet dat hier, bovenpoot met veel vlees eraan)
Ingewanden afwisselend kippenlever, eendenhart, runderlever, runderhart, konijn ingewanden, liefst van een andere diersoort dan het vleesbot van die dag.
Bij behoefte aan extra spiervlees geef ik wat kipfilet of rundvlees.
Mijn vragen betreffen nu dus de vraag of ik wel of niet de kalere stukken kipkarkas zal geven, zo ja of ik die grote stukken bot dan moet platslaan of knippen?
En ten tweede of ik de kippenhals et de kop er nog aan zo in zijn geheel kan geven of dat ik ook daarvan de nek moet platslaan.
Ik hoor graag wat jullie vinden en of er iets anders of beter kan.