Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Ike
#2994204
Hoi allemaal,
Na twee weken heerlijk genoten te hebben op een Kaapverdisch eiland (Sal) zijn we gisteren weer terug gekomen.
Das wel even een heel ander leven hoor, de lijfspreuk daar is no stres....relax.....  8)
En zo is alles daar, super weer, super droog, super vriendelijk, super dier vriendelijk vooral!
Straat honden liepen af en toe over het hotel complex,  gingen in de lobby liggen (behalve aan de straatkant zijn er geen ramen en deuren, het is daar altijd super weer en regent hooguit een of twee buien per jaar, dus ze kunnen zo het complex op lopen).
Geen mens die ze weg jaagt, katten hetzelfde, er waren twee Cats' cafés, daar stonden bakken met water, eten, prima verzorgd!
Zelfs op n excursie waren er onderkanten van n plastic fles gevuld met water en er lag wat rijst voor de vogeltjes.
Het hotel keten waar wij zaten (Riu) werkt als enige mee daar op t eiland om de schildpadden te beschermen en deed zodra t donker werd de verlichting aan t strand uit (anders gaan de schildpadden naar t licht toe ipv de zee) en t strand was dan afgesloten.
Jammer dat ze de enige daarin waren  :-\
Er waren niet heel veel hotels maar toch.....
Gezien hoe die grote beesten eieren legden op t strand, speciaal begeleid door ranchers van die organisatie, alleen n klein rood lampje mee zodat de dieren niet gestoord werden.
Gaaf om te zien hoor, we troffen twee keer n knoert van n schildpad, n paar dagen later werden er een stel baby schildpadjes (net ET  :biggrin2:) uitgezet bij de zee, die eieren (nesten) die namelijk op n onveilige plek waren neergelegd worden door de organisatie op n afgesloten stukje in een ruimte in het zand gelegd (nagemaakt nest) en zodra ze uitkwamen veilig in zee gezet, zo schattig die kleintjes!
En natuurlijk heerlijk gerelaxt daar, gezwommen, gegeten, gedronken, gelopen........genoten dus  :)
Nu weer terug in t gareel,  zal niet mee vallen :biggrin2:
Nu eerst maar even bij lezen hier op BP  ;)
Door sella
#2994228
Welkom terug. Klinkt als reen geslaagde vakantie
Door Summerditches
#2994262
He Els dat je nog teruggekomen bent hahahahaha..zo..dat klinkt toch allemaal niet verkeerd zeg..maar uiteraard...welkom terug :-*
Door Ike
#2994456
Dank jullie wel  :)
Haha ik had ook nog wel willen blijven hoor!  :D
Heerlijk daar, er waren ook dingen waarvan wij denken jemig hoe moet je zo leven!
Veel huizen hebben geen ramen en deuren, heb je ook niet echt nodig gezien het klimaat, geen stromend water, mensen verdienen daar zo'n twee tot tweehonderdvijftig euro per maand, een wateraansluiting kostende helft per maand, dus kiezen ze er voor water bij het waterhuishouding te halen, en liever een mobieltje of zo te hebben.
De hele bevolking loopt daar op slippers, van die havaniana's, behalve tijdens het werk als hotel personeel en zo  :biggrin2:
De "insekten" die daar leven (lees kakkerlakken  :P) tja....de eerste keer dat ik ze zag griezelde ik er van, het idee!  :o maar deze beesten leven nu eenmaal in zo'n klimaat, dus de tweede keer was t al wat minder schrik, alles went  :biggrin2:
School is voor alle kinderen geregeld daar, daar kunnen ze naar toe, maar als er toeristen zijn die de kinderen geld geven, dan bedelen ze liever en worden sneller rijk dan dat ze gaan leren (en je wordt gewaarschuwd hiervoor) en zo nog wat van die dingen...stroom valt daar regelmatig uit, dat duurt dan gelijk een dag of drie, maar och, dan zit iedereen gewoon buiten met 1 waxinelichtje....no stres....relax roept iedereen daar, heerlijk als je zo kan leven toch?
Honden lopen daar allemaal los buiten, wel of geen eigenaar, degene met eigenaar hebben een geel oormerk, super om de hondentaal te zien en er is weinig heibel onderling!

De foto's Dian........dat is een heule slechte kant van mij, het is me uitgelegd en voorgedaan, maar bent t totaal weer kwijt  :-[
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door