Anne in Duitsland schreef:
Annemarie, in welke verhouding doe jij kurkuma en zwarte peper? Of liever gezegd, hoeveel zwarte peper is nodig om de werking van de kurkuma te optimaliseren?
Anne, hoi, voor meer info, hier de facebook groep link (copypasting is niet toegestaan, tenzij je permissie vraagt):
Lizzy heeft het recept met secure hoeveelheden ergens vermeld..Ik doe het op het oog en geef aan Yuma, iedere dag vers (ik maak geen batch voor 4 weken):
- 2 ml lepeltje kurkuma met een kopje erop, en gooi het in kokend water (gelezen op site van Mercola dat het op deze manier de curcumine vrijmaakt), hierna laat ik het verder op heel zacht vuur zo'n 7-10 minuten zachtjes ''koken'' (niet ondertussen een boek gaan lezen...heb ik gedaan
)
- Oh water ongeveer een kopje..na zo'n 10 minuten haal ik het van het vuur en laat het wat afkoelen in de voerbak..
- vervolgens roer ik er door: twee of drie draaien pepermolen zwarte peper (vers gemalen peper dus) en een volle eetlepel kokosolie, biologisch en extra vergine...de kokosolie gebruik ik niet zo vaak, want ik geloof dat Yuma er van aankomt
Dus de ene keer meng ik met kokosolie, een andere keer met visolie of rauwe vis, of een eitje, of met vlees wat een beetje vettig is, dit soort dingen.
Ik zou het eigenlijk ook eens op mijzelf moeten uitproberen, dan weet ik zeker of het inderdaad ècht helpt...