Dag allemaal,
Zaterdag halen wij onze kooikerpup Remco op bij de fokker
Hier: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 204.0.html heb ik er wat over geschreven.
Onze andere kooiker Daphne van bijna 2 jaar eet hoofdzakelijk kvv, afgewisseld met geregeld barfhapjes. En daarbij droog ik sinds kort zelf snacks.
In de praktijk krijgt Daphne kvv van de meest uiteenlopende diersoorten (noem het en ze krijgt het) van de merken Carnibest, Alaska, Tinlo, Meat4Dogs, Dier Natuurlijk en Kiezebrink gemalen vlees. Daarbij heb ik op de één of andere manier een voorliefde voor enkelvoudige smaken
De meeste van deze soorten zijn daarom dus niet compleet van zichzelf, of voldoen zelfs helemaal niet aan een juiste verhouding orgaan-, spier- en botvlees (kiezenbrink gemalen vlees bijvoorbeeld). Voor Daphne is dit geen probleem, ze is volwassen en ik denk dat ik dusdanig varieer, dat het uiteindelijk compleet genoeg is. Daarbij krijgt Daphne barfhapjes: eendennekken, konijnenkarkasjes, kipkarkas of rug, soms kippenpoot of drumstick uit de aanbieding van de supermarkt, sprot of zalmlijf en hier een daar eens wat spiervlees.
Zo'n nieuwe pup brengt toch wat onzekerheden met zich mee
Nu mijn vragen mbt het hoe of wanneer laten meedraaien van de pup in deze manier van voeren?
- is het vele variëren wel een goed idee bij een kleine pup, of is het beter het de eerste tijd (weken, maanden?) bij enkele smaken en merken te houden?
- helemaal complete soorten kvv hoeven het niet persé te zijn, neem ik aan? Als ik bv. de Alaska en de Tinlo maar in voldoende smaken geef?
- kan ik de pup ook direct af en toe ter afwisseling kiezenbrinkmix geven (waar bijvoorbeeld geen orgaan in zit).
- hoe pak ik het aan met barfhapjes? Ik ben van plan te beginnen met af en toe een (platgeslagen) kippennek en sprot. Als dat goed gaat, vanaf welke leeftijd zijn eendennekken, kipkarkas en konijnkarkas geschikt voor een pup?
Alvast bedankt voor jullie input