Ik heb gisteren de uitslag gehad van een histologisch leverbiopt. Mijn hond heeft dus een chronische actieve hepatitis, een milde vorm. Oorzaak was niet koperstapeling, verder konden ze over de oorzaak niets zeggen. Hond is wel geënt (begin 2009) en getiterd (in juli 2012) en antistoffen HCC waren in bloed voldoende aanwezig (donkerder dan de controlestip). Hond is ook niet ziek geweest, alleen soms misselijk. Bij bloedonderzoek kwam er alleen hoge Alat-waarde uit. Wel is hij in vier maanden tijd een kleine 2 kilo afgevallen; hij eet gewoon goed. Na diverse onderzoeken (en foute diagnoses als lymfeknopen en milt verwijderen, gelukkig zelf door blijven zoeken en niet laten opereren) uiteindelijk een histologisch leverbiopt (die de eerste keer ook nog eens mislukte) waarna dus gisteren deze diagnose. Als behandeling is voorgeschreven prednison en brokken van RC hepatic. De prednison heb ik gisteren opgehaald maar de brokken niet wat uiteraard leidde tot de nodige discusie met specialist en dierenarts. Zij zijn het er niet mee eens dat ik mijn hond op een leverdieet van vers vlees wil zetten.
Mijn hond (Duitse herder, 6,5 jaar) barft al jaren en ik wil hem graag op het leverdieet zetten maar moet natuurlijk wel helemaal kloppend zijn. Ik wil hem absoluut vers vlees blijven geven maar mag natuurlijk zelf geen verkeerd menu gaan voorschotelen...
Kan ik het volgend leverdieet gaan geven?
50 % vlees, 35% havermout, 15% groentenmix.
50% vlees is dan 15% bevlees bot, 20% spiervlees, 5% vis, 5% pens en 5% orgaan (uitsluitend hart).
Als vleessoorten te voeren: kip, parelhoen, kalkoen, konijn, fazant en haas.
Als vissoorten: koolvis, kabeljauw, wijting en schelvis.
Alleen pens is dan lam of rund, is dat okay?
Heeft iemand nog een tip welk merk havermout het best bruikbaar is? En kan ik beter levercompositum van de Groene Os of mariadistel erbij gaan geven?
Wist niet goed of ik het bij menu's of medisch moest plaatsen. Als het fout staat, sorry...