Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2810710
Bij ons 10-jarig poedeltje is zojuist diabetes vastgesteld ... Gestart met insuline via Vetpen 2x/dag (opvolging DA  gestart om de 2we voor dosisaanpassing en waarden ter controle).  We zoeken ook momenteel uit wat met de voeding (ze is gewoon om "vers" te eten:  gekookte rijst met rundshart en prei, afwisselend met kip, gelukkig eet ze heel graag rauwe verse vis, .... en tja ook eet ze soms/vaak mee van ons "bordje" en snoept ze zo graag)

We doen ons best om wegwijs te geraken, maar willen ook niet een te drastische omschakeling qua voeding want het zal al moeilijk zijn voor haar (is pasta goed, brood , etc ?)

Tips zijn welkom ivm voeding: wat mag en wat is zeker te vermijden

hartelijk dank
#2810718
Welkom hier!

Goed dat je barfplaats raadpleegt. De manier waarop je nu 'vers' voert, heeft eigenlijk bijna niets met barfen te maken zoals we hier doen.
Rijst is overbodig, runderhart is prima, maar honden hebben ook lever, nier en pens nodig. Prei is zelfs giftig voor honden. Vleesbot ontbreekt ook in je menu...
Rauwe vis is zeker goed, vooral vette.

Ik denk dat het verstandig is eerst de barf handleiding te lezen. Daar staat al veel info bij elkaar!
http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf
#2811225
TessaLexie schreef: Bij ons 10-jarig poedeltje is zojuist diabetes vastgesteld ... Gestart met insuline via Vetpen 2x/dag (opvolging DA  gestart om de 2we voor dosisaanpassing en waarden ter controle).  We zoeken ook momenteel uit wat met de voeding (ze is gewoon om "vers" te eten:  gekookte rijst met rundshart en prei, afwisselend met kip, gelukkig eet ze heel graag rauwe verse vis, .... en tja ook eet ze soms/vaak mee van ons "bordje" en snoept ze zo graag)

We doen ons best om wegwijs te geraken, maar willen ook niet een te drastische omschakeling qua voeding want het zal al moeilijk zijn voor haar (is pasta goed, brood , etc ?)

Tips zijn welkom ivm voeding: wat mag en wat is zeker te vermijden

hartelijk dank
Prei is giftig dus dat zou ik acuut van het menu afschrappen. Verder moet je absoluut geen rijst of aardappel of pasta of brood of iets anders met koolhydraten voeren! Je moet echt koolhydraatvrij gaan voeren! Dus ik zou zeggen: overschakelen op een fatsoenlijk BARF menu met 40% a 45% vleesbot, 20% orgaanvlees (waarvan 10% pens en 10% hart, nier en lever) en de rest spiervlees. Extra's zijn rauwe eieren, vette vis, etc.
Door Martine-Tom
#2811233
En zelf de waardes gaan meten. Waardes bij de da zijn niet betrouwbaar genoeg om de dosering op te baseren. Da bezoek is stress is hogere waarde. Dus zelf meten en eventueel in overleg de dosering aanpassen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door