Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Bieke
#2772304
Dat zegt intervet op de bijsluiter van lepto. Mag ik even lachen. In rabies zit:
2% aluminiumfosfaat 0,15 ml.
Hulpstof:
Thiomersal 0,01
Hoe komen ze er op? 2x kans op neurologische en dus ook gedragsproblemen?
Dan kunnen dierenartsen, specialisten,  farmaceuten  en gedragsdeskundigen nog meer aan ons verdienen!
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#2772674
Vorige week een mail gestuurd met de vraag om een ongeënte hond aan wedstrijden mee mocht doen gezien de risico's van vaccineren en dat ik liever een titerbepaling deed. Dit was het antwoord omtrent de lepto en neurologische problemen:
....
De Leptospirose (ziekte van Weil) titer is sowieso laag na 1 jaar, deze enting moet echt elk jaar gegeven worden. Niet alleen door zwemmen, maar ook door drinken uit sloten of plassen water kun je ziekte van weil oplopen. Daarnaast is het voor mensen ook een erg gevaarlijke ziekte, die ze via hun huisdier weer kunnen oplopen.
...

Daarnaast zal een gevaccineerde hond geen andere hond meer besmetten, en dit is vrij essentieel als de hond op plekken komt waar veel andere honden zijn, kennelhoest is nl erg besmettelijk!
Nierschade en neurologische klachten tgv de enting: echte entreacties komen gelukkig heel zelden voor (zelfde risico als wanneer je bv je baby laat enten tegen de pneumococcen), nierschade en neurologische klachten tgv een infectie met respectievelijk leptospirose en hondenziekte bij honden die niet gevaccineerd zijn worden daarentegen wel regelmatig gezien, met alle gevolgen van dien.
..
Hartstikke veilig, net zo veilig als bij mensen ;)
Gelukkig mag het op eigen risico met verklaring van DA, zien we wel tegen de tijd dat het nodig is ;)
Door Bieke
#2777743
Ik ben nu net in een boek begonnen: age of autism. Over het verband tussen kwik in vaccinaties en autisme bij kinderen. Ik wist er al aardig wat van, maar nu ik het boek aan het lezen ben.... Ik heb 2 autistische honden gehad. Het was een ellende.
Wat fabrikanten beweren, geloof ik al helemaal niet. Ze kunnen liegen alsof het gedrukt staat.
Wat betreft het antwoord van de fabrikant:
De titer is laag na een jaar voor Weil. Die werkt maar een half jaar, dus na een half jaar is de titer al laag.
Voor mensen ook er gevaarlijk. Als er maar heel weinig mensen zijn die Weil oplopen, hoe groot is dan de kans dat mensen het van hun hond zouden krijgen?
En dan begint hij over kennelhoest. Een verkoudheid.
Neurologische klachten bij Weil en hondenziekte bij ongevaccineerde honden. Mijn autistische honden waren gevaccineerd. De neurologische klachten na vaccinatie kunnen zoveel later ontstaan, dat niemand het verband met de vaccinatie meer legt. Trouwens, veel mensen weten niet dat hun hond iets neurologisch heeft.
Dit is weer pure bangmakerij.
Door Lizzy
#2777759
Mensen zijn mogelijk veel minder gevoelig voor Weil dan honden. Laten we wel wezen, honden gaan dood aan Aujeszki. Een mens krijgt er nog niet eens vlekjes van. Wordt niet eens ziek. Niet alle wezens zijn allemaal gelijk in hoe ze reageren op virussen en bacterieen!

Maar goed, verder moet ik je eerlijk bekennen Bieke, ik kan van voor tot achter geen touw vastknuppen aan je verhaal :-\

Ik vind het ook altijd zo frappant dat iemand als jij, die dan ZO anti vaccineren is gelijk ook twee autistische honden heeft gehad door vaccineren. Niet 1, nee gelijk 2 :-\
Gebruikersavatar
Door Hitam
#2780938
Er zijn per jaar gemiddeld 30 mensen die weill krijgen. Geen idee hoeveel daarvan dood gaan, maar het gebeurt wel.
Het is alleen maar zeer de vraag of ze die van honden hebben gekregen, doorgaans door vervuild water.
Door Bieke
#2781622
Wat ik met mijn reactie wilde vertellen is, dat mensen niets weten van de thimerosal in de vaccinatie. Daarom vertelde ik over het boek Age of autism, dat ik toen begon te lezen. ik ben er inmiddels in begonnen en weet nu dat mensen al heel lang wisten dat thimerosal kwaad kon. Ik dacht dar het al in de 20er jaren van de 20e eeuw bekend was, maar het is al veel langer. Het werd o.a. gebruikt als behandeling van syfilis. Het tweede deel.
Het tweede deel van de reactie was n.a.v. een eerdere mail.
En ik heb echt 2 honden met autisme gehad. Daar lieg ik niet om. Maar misschien ligt dat aan het feit, dat ik al 35 jaar bekend ben met autisme. Dit in tegenstelling tot de meeste mensen.
Ik heb wat dat betreft gewoon te veel kennis.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door