Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
TMG1961 schreef: Vraagje voor de mensen die zelf yoghurt maken. Ik houd niet echt van de dunne Nederlandse yoghurt. Nu heb ik een yoghurtmachine met een 1 ltr bak maar de yoghurt die ik krijg is even dun als die in de winkel. Hoe maken jullie de yoghurt en hoe krijg je hem dikker zonder na de bereiding hem eerst nog eens te laten uitlekken.Misschien hangt het af van de yoghurt die je hebt gebruikt (mager?) ik begin altijd met een biologische yoghurt, volle yoghurt...en ik heb altijd lekkere stevige yoghurt..ik kan het potje ondersteboven houden, bij wijze van spreken.
K&D schreef: Toevallig zag ik vandeweek een uitzending van de keuringsdienst van waarde.Het kan ook met melk die je in de winkel koopt. Die hoef je dan alleen tot ongeveer 45 graden te verhitten ipv te koken
Je moet echt verse melk van de boer hebben volgens hen:
Linkje naar artikel en rechts de uitzending:
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... hurt_maken
TMG1961 schreef: Nog een vraagje. Doen jullie de melk op kamertemperatuur in de machine of verwarmen jullie die eerst tot een graad of 40-45?Ik gebruik volle geitenmelk, gewoon van de supermarkt.