Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Kaela
#2763637
Hondje van een vriendin heeft nu een paar aanvallen gehad. Dat we weten, snachts of als je weg bent kan er ook iets voorvallen. Tot nog toe is het door de dierenarts wat gesust met: als het vaker dan 1 keer per maand gebeurd gaan we medicijnen geven.

Het is nu een paar keer korter op elkaar gebeurd, zeg om de 2 a 3 weken. Morgen staat er een bezoek dierenarts gepland. Zijn er goede do's and dont's?

Het gaat om een hondje van een jaar of 5 a 6 met onbekende achtergrond (herplaatser).
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#2763834
Hier staat heel veel goed informatie: www.epilepsiebijhonden.nl
Geen granen voeren, niet meer enten, geen etherische oliën, geen insectenbestrijdingsmiddelen enz, het staat er allemaal beschreven, en er is ook een forum aangekoppeld voor vragen.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2763907
Dank je, zal daar eens kijken. Ik weet er maar weinig van en heb zo het gevoel dat ze met een kluitje het riet in wordt gestuurd. Bedankt!
Gebruikersavatar
Door zhiva
#2764380
Chakotay heeft inmiddels ook 2 aanvallen achter de rug :-\  de eerste 24 juni en de 2e 3 oktober. Ook wij hebben met de DA de afspraak dat als het meer dan 1x per maand gaat voorkomen we bloedonderzoek gaan doen ivm levershunt en eventueel medicatie gaan inzetten.
Ik heb inderdaad veel aan de eerder genoemde site gehad.
Met de regelmaat van het hondje van je vriendin zou ik inderdaad allereerst een bloedonderzoek doen om dingen uit te sluiten.
Medicatie kan altijd nog.  ;)
Door charmed
#2764735
Bij honden met epilepsie is het verstandig een dagboek bij te gaan houden en als je de mogelijkheid hebt een filmpje te maken van de aanval, dit kan heel verhelderend werken bij een specialist. Ik zou zowieso eerst naar een specialist gaan als je met onderzoeken begint, want een bloedonderzoek is het eerste onderzoek. Een specialist weet vaak goed wat de vervolg onderzoeken moeten zijn, die bepalen ze aan de hand van het verhaal van je hond. Elke hond krijgt andere onderzoeken! Ik heb meerdere honden met epilepsie en de onderzoeken van Savannah en Prudence waren heel verschillend. Natuurlijk bij de fam. van Prudence hebben ze uiteindelijk allemaal hetzelfde onderzocht gekregen, dus bloed + urineonderzoek op stofwisselingsziekte.

Ik vind onderzoeken naar wat het precies is heel belangrijk. Want als je eenmaal gaat behandelen met AED's en het is geen echte epilepsie, zul je merken dat de AED's niet werken. Bij mijn honden zou bijvoorbeeld AED's niet gaan werken, maar eerder de ziekte progressiever maken. Daarom is het belangrijk uit te zoeken of het een externe oorzaak heeft of niet. Een externe oorzaak moet anders behandeld worden.

Verder is het belangrijk om geen anti-vlooienmiddelen/wormmiddelen, rondom je hond te gebruiken, voorzichtig zijn met enten (liever niet), geen etherische oliën in de buurt van je hond. Vers vlees gaan geven (mocht de hond nog brokken krijgen) vers vlees is nl. in zijn geheel op te nemen en er zitten geen schadelijke stoffen in zoals in brokken. Bij sommige honden moet je gevogelte die graan krijgt vermijden (in die zin, KVV waar magen in verwerkt zijn, denk ook aan koeien die graanblokken te eten krijgen). En strotten van kip etc.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2765360
Bloedonderzoek is/wordt gedaan en ook het dagboek wordt gestart. Omdat de aanvallen te lang duren is er nu wel gestart met medicijnen. Ik heb nu een beetje meer info om mee te denken, bedankt!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door