Hallo mede-Barfers,
Hebben jullie tips om de hond wat te laten verdikken? Mijn oudste reu (border collie, dus heel actief) is de afgelopen weken gigantisch verdund. Je voelt ribben en heupen erg goed, en zelfs mn vriend ziet hoe mager hij ineens is (en dat zegt nogal wat ). Ik heb ruim 2 jaar lang een bepaald merk KVV gevoerd, maar er was iets mis de laatste maanden, want beide honden waren geregeld aan de diarree. De oudste reu is altijd al wat dun geweest, komt moeilijk aan. Maar nu is hij echt te dun. Momenteel ben ik overgestapt op doordeweeks Barfen, in het weekend Naturis KVV. Vanaf volgende maand zullen we volledig overgaan op Barf. In plaats van 500 gram geef ik nu 600 - 700 gram. Dat is 3% van zijn "ideale" lichaamsgewicht. Dit is momenteel zijn menu:
Maandag:
300 gram Kalkoennekken
200 gram Hertenvlees
125 gram Orgaanmix (Pens, Hart, Maag, Lever)
50 gram Groente (net wat wij eten, eten we geen groente krijgen ze wortel).
Dinsdag:
300 gram Kippenrug
200 gram Hazenvlees
125 gram Orgaanmix
50 gram Groente
Woensdag:
150 gram Konijnenkop
350 gram Konijnenvlees
125 gram Orgaanmix
50 gram Groente
Donderdag:
Ieders een goedbevleesde halve Eendenkarkas (=400 gram)
250 gram Paardenvlees
125 gram Orgaanmix
50 gram Groente
Vrijdag:
Vette vismix (KVV)
Zaterdag:
KVV Lam of Geit
Zondag:
KVV Kip/Rund
Vanaf volgende maand zal het menu zijn:
Maandag:
300 gram Kalkoennekken of Kalkoenborst
200 gram Hertenvlees
125 gram Orgaanmix
50 gram Groente
Dinsdag:
300 gram Eendenrug
200 gram Paard
125 gram Orgaan
50 gram Groente
Woensdag:
300 gram Konijnenkarkas
200 gram Kalkoenvlees
125 gram Orgaan
50 gram Groente
Donderdag:
Fazantenkarkas (deze is inclusief orgaan, ik moet nog even afwegen hoe zwaar die zijn)
Rundvlees
50 gram Groente
Vrijdag:
Lamsrib (ik moet nog even kijken hoe goed die bevleesd zijn om de hoeveelheden te bepalen).
Hertenvlees
125 gram Orgaanmix
50 gram Groente
Zaterdag:
300 gram Parelhoenkarkas
200 gram Rundvlees
125 gram Orgaanmix
50 gram Groente
Zondag:
Vette vismix. (Ja, die blijft, ik gruwel om vis uit elkaar te trekken en te verdelen).
Iemand nog tips of aanpassingen? Misschien tips wat de "verdikkende" vleessoorten over het algemeen zijn? De reden dat het menu volgende maand verandert, is dat ik nog zoekende ben waar ik goedkoop, maar goed Barf-vlees kan kopen. Alvast hartelijk bedankt!
Groet Susanne