Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2682153
lightning schreef: Het was een algemene vraag aan iedere fokker. Dat die net onder jou reactie staat :-[ was geen aanval. Maar vind dat krom om mensen te laten betalen wat eigenlijk al eens is vergoed.

Maar dat is puur mijn mening verder niet.

Wat valt er bij jou onder dan? In de kattenfok wereld willen sommige fokkers zelfs de entingen erbij rekenen van de ouder dieren dus de enting van de moeder dan (even aannemende dat vaak de papa niet onder 1 dak woont) zo ook de aanschap van de moederpoes enz enz. Dat vind ik vreemd, maar dat is mijn mening. Dat gebeurd dan in de katten wereld. Hoe dat is in de honden wereld weet ik niet. Ben ik niet in thuis.

Heb ooit mijn reu op alles laten testen en alles was goed maar doe dat niet nog eens. Fok niet met hem ;) verder dan dat ben ik nooit gekomen betreft fok met honden :-[
de richtprijs van onze club is er op berekeningen gebaseerd, tuurlijk je bent het eerste nestje meer kwijt qua geld maar mijn teef ben ik met de eerste dekking naar zuid frankrijk gereden (alles voor de genenpoel ;) ) en die was leeg, een stik dure reis en ik had besloten de volgende keer voor een andere reu te gaan en niet mijn geld terug te vragen (we zaten immers een week in hun huis met gevulde koelkast, zwembad enz) dus nu naar parijs gereden, ook een behoorlijk bedrag. ik heb alles nog moeten kopen dus zo doende heb ik niet veel over gehouden. ik bereken alle testen entingen en weet ik het wat niet door. dat ze leeg is gebleven is pech gehad. maar ik ga ook niet de pups goedkoper maken omdat het toevallig het tweede nest is straks.. misschien rij ik wel naar roemenië voor een dure dekking dan heb ik daar weer kosten aan.
daarnaast vind ik het gewoon onzin dat omdat ik minder kosten heb de prijs van een pup omlaag zou "moeten" ooit wel eens een nest 9 weken meegemaakt? :)
#2682154
lightning schreef: Het was een algemene vraag aan iedere fokker. Dat die net onder jou reactie staat :-[ was geen aanval. Maar vind dat krom om mensen te laten betalen wat eigenlijk al eens is vergoed.

Maar dat is puur mijn mening verder niet.

Wat valt er bij jou onder dan? In de kattenfok wereld willen sommige fokkers zelfs de entingen erbij rekenen van de ouder dieren dus de enting van de moeder dan (even aannemende dat vaak de papa niet onder 1 dak woont) zo ook de aanschap van de moederpoes enz enz. Dat vind ik vreemd, maar dat is mijn mening. Dat gebeurd dan in de katten wereld. Hoe dat is in de honden wereld weet ik niet. Ben ik niet in thuis.

Heb ooit mijn reu op alles laten testen en alles was goed maar doe dat niet nog eens. Fok niet met hem ;) verder dan dat ben ik nooit gekomen betreft fok met honden :-[
Ander vraagje dan...reken jij voor je kittens dan telkens een andere prijs...afhankelijk van de omstandigheden enz. Vast niet. Zo ook niet met prijzen voor pups. De prijs is daar en daar zit voor iedereen alles bij in. Dus als ik een keer vette pech heb en er moeten op zaterdagavond 2 pups gehaald worden met een ks, dan merkt de koper daar ook niks van in de prijs. Net zomin of ik naar verweggistan ben getuft of die dekking 20km verderop gehaald heb. Mijn winst, mijn verlies, snap u. Want ook hier hebben we het enkel over prijzen die wel zouden kunnen dalen als het een en anders is afgeschreven, maar niet over verhoogde prijzen als de kosten voor dit bepaalde nest de perken te buiten gaan. En geloof me, er zijn maar weinig mensen die een doorberekende keizersnede gaan betalen, die lopen dan graag naar een ander. Dus het systeem van alle kosten per nest verhalen loopt spaak op het feit dat je wel je prijs kunt verlagen, maar niet verhogen.
#2682158
De mechelaar kost tussen de 500-750€,
Maar in de afgelopen jaren naast succesvolle (& grote) nesten waar idd geld op overbleef ondertussen ook meegemaakt
-teef leeg - geen dekgeld, wel 3x enkele reis 450km
-teef bevalt & alle pups (6) overlijden in de eerste week, oorzaak ook na sectie onbekend, reu had meerdere teven gedekt in dezelfde periode, maar 2 puppen uit voort gekomen - dekgeld kwijt, want ik had toch pups
-teef bevalt door mijn stress op dag 55 (privé zaken) 8 vd 9 pups dood in eerste week - geen dekgeld
-teef laat zich niet dekken door eerste keus reu op 200km afstand (enkele reis), opgehaald, naar 2de keus reu, 150km vanaf mij de andere kant op. Dekking goed, dracht goed, bevalling zwaar & pijnlijk. DA nodig gehad midden in de nacht (normaal nooit hier), alles natuurlijk geboren, maar vielen toch een voor 1 weg, teef had door de pijn zichzelf gebeten, was gaan ontsteken & na eerst AB geprobeerd te hebben na 3 dagen moeten opereren. Uiteindelijk alle pups dood &DA rekening van 600 euro (viel nog mee als je weet dat we daar zo ongeveer gewoond hebben de eerste 6 dagen) geen dekgeld hoeven betalen (reu eigenaar wilde pup hebben)


Onze terriërs zijn wat duurder, boven de gemiddelde verkoop (voorzover ze gefokt worden). Reu in Slowakije wezen halen. Zelf nog DNA getest voor PLL, verblijft hier vanaf de dekking tot de pupsweg mogen, dan gaat hij op onze kosten incl 2 pups terug naar zijn (nieuwe, had hem al gekocht in Slowakije) eigenaar in de USA. Deze pupprijs zit op 950€.


Voor onze huishond Prince hebben we wel wat meer betaald, maar ik wist vooraf dat de Scandinavische honden duurder zijn. Bij de herders scheelt t ook gauw een paar 100€.
& ach, zijn aanschafprijs valt in t niet bij de totale kosten (kijken, ophalen, verblijf), dan is de aanschaf minder dan 50% vd totaal kosten.
#2682167
lightning schreef: Maar vind dat krom om mensen te laten betalen wat eigenlijk al eens is vergoed.
Oh, wacht even. Dan mag je dus niet een eenmalige gezondsheidstest 'terugverdienen'. Dan kun je dus bij elk nest dus pas met 8 weken zeggen wat de prijs per pup gaat zijn: dan pas weet je welke kosten er allemaal zijn gemaakt voor dát ene nest. Heupscore moeten dan in het eerste nest verrekend, aangezien je nooit weet of er wel een tweede nest komt.
En even er vanuit gaande dat we geen eenmalige gezondheidstesten mogen terugverdienen en dus ook geen winst, moet je dus als fokker dan alle kosten optellen en delen door het aantal levende pups? Dan moet je als fokker dus alsnog met een lijst komen met alle kostenposten en hoogte daarvan. Kunnen pupkopers fijn gaan selecteren op een fokker die de verwarmingskosten niet meerekent, of alle kopjes koffie tijdens het bezoek. Of niemand koopt meer een pup in de winter, of van een nest waar maar weinig pups zijn.
Nee, ik geloof dat ik dit echt absoluut niet realistisch vind. Als een koper zo niet te verkroppen vind dat een fokker *misschien* bij een eerste nest alle aanloopkosten heeft terugverdiend, dat hij/zij bij een tweede nest van die teef niet de gewone prijs wil betalen... Gaat wel een beetje ver in mijn ogen.


Wat ik ook nogal mis bij veel mensen, is het feit dat zij best een beetje mogen stilstaan bij alle risico's die je als fokker neemt met je teef. Dat je daar als fokker zelf voor kiest, prima dat mag duidelijk zijn. Maar al die mensen die zo graag een pup willen kopen mogen ook wel eens erbij stil staan dat de fokker er uiteindelijk wel voor kiest om die risico's te nemen.
Ook voor hen. Als niemand de risico's zou willen lopen, zou het lastig worden een pup te kopen bij een fokker die om de honden geeft.
#2682212
lightning schreef: Vind het krom ja maar gebeurd overal hoor ook in de katten wereld. Stelde alleen die vraag om te leren meer niet ;).
Zou het niet krommer zijn als iedereen pas met 8 weken gaat weten wat zijn pupje gaat kosten? En dan het reupupje wat duurder, want die heeft meer gegeten en had meer ontworming nodig? zoiets?
#2682233
Zelf hoef ik niet zo nodig een rashond, ik vind heel veel honden leuk, ras of rasloos. ;)
Mocht ik wel persé een rashond willen hebben, dan zou ik die met zorg kiezen, bij een fokker die verantwoord bezig is, ouders zorgvuldig uit heeft gezocht, en voor een goede basis heeft gezorgd, de puppen goed socialiseerd, want dit kun je nooit meer inhalen.
En 1000 euro voor een pup mag dan veel geld zijn, als een pup zo'n goede basis heeft, is dat het meer dan waard. Er is absoluut niks mis met sparen voor een maatje dat hopelijk nog heel lang bij je blijft.
Nooit, maar dan ook nooit zou ik vanwege geld een pup bij een broodfokker vandaan halen. Ik begrijp zulke opmerkingen niet, in mijn ogen ben je dan allesbehalve een hondenliefhebber. >:(
Goede, verantwoordelijke, liefdevolle fokkers zijn ontzettend waardevol. Dat ze dus aan hun puppen verdienen vind ik niet meer dan normaal.
#2682238
Angelique schreef: Zou het niet krommer zijn als iedereen pas met 8 weken gaat weten wat zijn pupje gaat kosten?
Ik wist het pas met 8 weken, had het daarvoor nooit gevraagd. Maar goed het was voor mij geen issue, Patsy is niet in geld uit te drukken.
#2682240
*Dorothea* schreef: Ik wist het pas met 8 weken, had het daarvoor nooit gevraagd. Maar goed het was voor mij geen issue, Patsy is niet in geld uit te drukken.
Dat ging hier ook zo bij Ilan. Volgens mij zijn er ook veel fokkers die de richtprijs van de rv aanhouden. En waarom zou je daar dan over in discussie gaan.
#2682241
bij mij kwamen ook sommige mensen met 8 weken vragen o ja wat kosten ze eigenlijk?  :biggrin2: haha
heb 1 iemand via de mail gehad die had nu een labrador voor 400 euro met stamboom  :-X en ja hij wilde een beauceron maar die moest ook dat geld kosten.. ik heb hem vriendelijk bedankt en gezegd dat hij misschien beter op mp kon zoeken :P  niet dat daar veel op staat maar ok ;)
#2682242
Kinnie schreef: Ja maar er zit een verschil tussen eraan verdienen (de kosten eruit halen en een extraatje) en verdienen, als het gaat om bedragen als dit.
En dan gaat het ook nog om rassen die niet gezond zijn, als je er teveel mee doet vallen ze dood neer omdat ze gestikt zijn door die ontzettend korte neuzen...
Ik vindt dit erg kort door de bocht om te stellen dat al deze honden dood ziek zijn. Die van ons lopen elke dag ruim 6 km dus zo ongezond zijn ze niet. En zo zijn er meer engelse bulldoggen.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door