Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2645105
Ik heb sinds afgelopen dinsdag een hond erbij. Een chihuahua, de vader van mijn chihuahua. Beestje is enorm bang, nog nooit uitgelaten en een gebit om te huilen.

Donderdag bij de dierenarts geweest om na te laten kijken want dat gebit zat me niet lekker. Hij stinkt en mist al de nodige tanden. Gebitsreiniging zat er dus wel in. Helaas ook wat losse kiezen dus die moeten er ook uit.

Hij krijgt sinds dinsdag gelijk kvv en wil eigenlijk barf gaan voeren. Maar krijgt hij dat straks nog weg? Hij heeft nu nog 1 snijtand,r4 hoektanden en al zijn kiezen nog. Er gaan zeker 4 kiezen uit want die zijn al helemaal rot en zitten los. Hoop dat alle 4 de hoektanden gespaard kunnen blijven.

Mijn vraag dus aan jullie, wat kan ik het beste aan het hondje voeren? Nu en na de reiniging?
#2645112
Ook net een klein oud  hondje als herplaatster ( asiel) gekregen met een gebit om te huilen, schoon laten maken en veel getrokken, ook veel kiezen, ze eet KVV, maar grotere stukken ( nou ja groot ;-) ) vlees gaat al beter, maar ze kauwt niet. Of ze werkelijk gaat knagen betwijfel ik. Ze had in het begin al moeite met heel fijne KVV. Ben al blij dat ze dit eet, ze heel moeilijke eter.
#2645259
Hoi,


In Oktober 2011 gingen wij voor een gebitsreiniging met een van onze Sheltie's Shifra van 8 jaar naar de dierenarts toe.
De dierenarts vond het te complex om zelf aan te beginnen omdat naar zijn idee haar kaakbot zacht geworden en alle elementen daarin los zouden staan en was er tandvlees was dat over de kiezen heen groeide.
Een week later hadden wij al een afspraak met Shifra op de Uithof in Utrecht waar ze onder narcose behandeld zou worden door de specialist tandheelkunde.

Uiteindelijk zijn er bij haar 11 elementen verwijderd, is er tandvlees weggesneden ze zijn best lang met haar bezig geweest aangezien wij al die tijd hebben gewacht in de wachtruimte.

Shifra stond toen nog op brokken maar omdat ze niets meer wilde drinken na haar operatieve ingreep ben ik lauw water over haar brokken gaan doen zodat ze in ieder geval toch vocht binnen kreeg.

Inmiddels eet Shifra alweer bijna een half jaar KVV en krijgt af en toe een eendennek die ze helemaal weet weg te knagen.
Oke ze is van al onze honden er het langste mee bezig maar ik ben wat trots dat haar dat toch lukt.
Ook een pensstaaf weet ze goed raad mee.
Maar haar KVV kauwt ze niet die gaat al happend/slikkend naar binnen.

Ik heb geen problemen ondervonden bij haar, hoogstens dat ze bij te kleine snacks zoals een gedroogd visje of een gedroogd stukje runderlong wat schrokkerig is geworden en dit in een keer doorslikt :o

Misschien is voor jouw hondje een eendennek of een kippennekje ook wel een goed idee om haar aan het knagen/kauwen te krijgen?
Misschien eerst even platslaan zodat het nog wat gemakkelijker weg te knagen is?

Veel succes!
#2645342
Hier verschillende pleeghonden gehad die van 8 tot 15  tanden/kiezen kwijtraakten bij de gebitssanering. Daarna merkten we alleen maar dat de honden hun kvv prima aten, geen problemen hebben met gedroogde pens, kippenekken, grotere stukken hart, soepvlees e.d. De loszittende kiezen, ontstoken tandvlees e.d. leverden meer problemen op dan het verlies van wat tanden. ;)
#2645413
Bedankt voor de reacties. We gaan lekker wat kippennekjes halen en even plat slaan. Zojuist had meneer een runderoor gevonden en lag lekker te kauwen. We gaan gewoon kijken wat hij wil en kan eten. Hondje blij, wij blij  ;)
#2646225
Hallo,

het is altijd erg om te zien hoe sommige mensen hun hondje 'verwaarlozen'
maar gelukkig kan ze straks alles wel eten hoor, het hondje van een vriendin van mij hebben ze ook de nodige tanden en kiezen moeten trekken maar een paar dagen later at ze alweer kippenkarkasjes!
dus al je hondje gewent is geraakt aan vers vlees dan komt het wel goed!!!

succes!
gr eva
#2650007
Zojuist terug van de dierenarts, en viel toch zwaar tegen. Er zijn er toch nog 11 uitgegaan. Dat maakt dat hij nog 1 hoektand en 5 kiezen over heeft. Arm beestje!

Heb voor nu even renske. Aangezien zijn hele bekkie open ligt. Daarna wil ik hem KVV gaan geven en als hij het wegkrijgt misschien wat barf dingen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door